Световни автомобилни награди

Световни автомобилни награди

На автосалона в Ню Йорк, коййто отвори врати точно преди Великден, обявиха победителите в седемдесетото издание на конкурса „Световен автомобил на годината". След година оценка, жури от автомобилни журналисти отличи модели в четири категории. В категорията „Суперватомобил" категоричен победител е Ferrari 458 Italia. Претендентите бяха 14, а подгласници останаха Mercedes-Benz SLS AMG и Porsche 911 Turbo.

Световен автомобил на годината на стана Nissan Leaf, който е избран между 39 коли. Японския еко модел се наложи над Audi A8 и BMW 5 Series. За да се съревновават за цялостната награда „Световен автомобил” (World Car), кандидатите следва да се предлагат за продажба на поне два континента в периода между първи януари 2010 година и 30 май 2011 година.

Chevrolet Volt стана победител в категорията „Зелен автомобил на планетата". Той е избран сред представителите на първоначалния списък от кандидати, включващ 12 нови автомобила от целия свят, преминава през полуфинал с десет избрани кандидати и през състава на тримата финалисти – заедно с BMW 320d Efficient Dynamics Edition и Nissan Leaf. Aston Martin Rapide получи титлата „Световен дизайнерски автомобил на годината".

Facebook коментари