fbpx Световни бизнес медии рекламират България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Световни бизнес медии рекламират България

Световни бизнес медии рекламират България

Представители на световно признатите бизнес медии Financial Times, The Economist, The Wall Street Journal, Bloomberg Businessweek, Bloomberg TV, CNBC и CNN се събраха в София по покана на Българската агенция за инвестиции. Те участваха в конференция, организирана по проект „Популяризиране на предимствата за инвестиране в България”, реализиран по Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика 2007-2013”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.
На събитието присъстваха представители на ресорните министерства, посланици, търговски аташета, икономически анализатори, представители на банки, браншови организации, медии и др. „Това е първата мащабна рекламна кампания за България като инвестиционна дестинация, реализирана в чужбина до момента. За нас е голямо предизвикателство, но и постижение именно в момент на световна икономическа криза да осъществим подобен проект, финансиран изцяло със средства от ЕС”, заяви Борислав Стефанов, Изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции.

По време на срещата бяха представени и основните дейности, които включва кампанията - 630 излъчвания на 3 рекламни видеоклипа на английски, японски, китайски и немски в бизнес телевизиите Bloomberg, CNBC, CNN; публикуване на общо 40 рекламни банера в сайтовете на Wall Street Journal, Economist, Financial Times, Bloomberg, Bloomberg Businessweek, Bloomberg TV, CNBC и CNN; публикации на печатни реклами в 8 издания за Европа, САЩ и Азия  на Financial Times, Economist, Wall Street Journal, Bloomberg Businessweek; 39 печатни публикации; 12 седмици присъствие в международни търсачки в Европа, САЩ и Азия; 5 кратки тематични филма с мнения на инвеститори в България за онлайн разпространение.
Стойността на проект „Популяризиране на предимствата за инвестиране в България” e 15,6 млн. лв.

Facebook коментари