fbpx Създадоха ръчен часовник за разплащане | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Създадоха ръчен часовник за разплащане

Swatch и Visa подписаха споразумение, с което пускат в продажба нов ръчен часовник – Swatch Bellamy. Продажбите ще започнат в началото на 2016 г., като Swatch Bellamy ще може да се използва в търговски обекти навсякъде по света, където се приемат безконтактни, NFC-базирани (Near fields communication) плащания с Visa.

Напълно съвместим с отличителното ДНК на швейцарския производител, Swatch Bellamy съчетава вълнуващ, но функционален Swatch дизайн с най-съвременната технология за разплащания на Visa. Swatch Bellamy ще открие нова страница в модерната търговия, с нарастващата употреба на мобилни разплащания по целия свят.

Името на часовника идва от завладяващия роман „Поглед назад 2000-1887“ от 1888 г., в който американският писател Едуард Белами предвижда утопичен свят, в който парите в брой са заменени с кредитни и дебитни карти. Белами е първият, който пише за такива карти, четиридесет години преди който и да е друг. От друга страна, „Бел Ами” означава още "добър приятел" на френски език.

Безконтактната NFC технология, използвана в Swatch Bellamy, използва високочестотни радиовълни, за да позволи комуникация между електронни устройства на къси разстояния, обикновено по-малко от 10 см. Новите Swatch Bellamy часовници имат световно известните цветове и страхотен дизайн, с които е известна марката Swatch, както и вграден NFC чип, скрит под циферблата. Подобно на предплатена банкова карта, часовникът Swatch Bellamy позволява на клиентите да плащат за предмети, използващи безконтактни POS терминали на търговците. Разплащания с часовника не изразходват абсолютно никаква батерия от самия часовник, което означава, че клиентите могат да очакват живот на батерията като при стандартните часовници Swatch.

Часовникът е планиран да бъде пуснат в продажба първоначално в началото на 2016 г. за САЩ, Швейцария и Бразилия. Премиерата бе в Китай през октомври.