fbpx ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3” дари респиратор на болницата в град Гълъбово | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3” дари респиратор на болницата в град Гълъбово

ТЕЦ „КонтурГлобал Марица Изток 3” осигури респиратор за интензивна грижа за пациенти в болницата в град Гълъбово. Животоподдържащата техника на стойност  39 000 лв. е вече доставена на медиците в МБАЛ Гълъбово. Общинската болница в малкия град ежегодно приема над 3300 пациенти и e единственото лечебно заведение със специализирано Ковид-отделение в района на комплекс “Марица Изток”. 

От началото на Covid-19 пандемията компанията на няколко пъти осигури предпазни облекла и консумативи, средства за дезинфекция и бързи тестове на болничното заведение. След съгласуване на нуждите с екипа на болницата, спешно бе закупена и медицинска апаратура в помощ на диагностицирането, лечението и транспортирането на пациентите. Благодарение на „КонтурГлобал“ и кислородната система на болницата бе ремонтирана и осъвременена, за да се осигури надеждна грижа за пациентите, които се нуждаят от кислородна терапия.

„КонтурГлобал Марица Изток 3“ се нарежда сред големите работодатели и дарители в района на Стара Загора и Гълъбово, където е базирана топлоелектрическата й централа. Над 9 милиона лева са инвестирани в проекти в полза на обществото, като основната част от средствата са предназначени за местните общности.