Технологии и електричество от Spark

Chevrolet Spark EV, моделна година 2014 бе представен вчера, непосредствено преди Автомобилното изложение в Лос Анджелис. Малкият електрически модел, оборудван с технологии за комуникационна свързаност, има пет врати и се предлага на цени под 25,000 долара с данъчни отстъпки и стимули.

Spark EV се задвижва от авангарден електрически мотор и акумулаторна система. Силовото предаване включва създаден от GM електрически мотор и коаксиално свързана трансмисия. Мощността на мотора от 130 к.с. и въртящият момент от 542 Нм, гарантират моментно ускорение; батерията с капацитет от над 20 кВтч предлага един от най-добрите пробези в сегмента.
Началото на производството на мотора и трансмисията ще започне в началото на 2013 година в завода за трансмисии на GM в Уайт Марш, щата Мериленд, край Балтимор. За първи път американски автомобилен производител произвежда както електромотора, така и трансмисията, за модерно електрическо превозно средство, в Съединените щати.
Spark EV е оборудван с батерията с дълъг живот, конструирана с цел висока надеждност и безопасност, която се предлага с с гаранция от осем години или 100,000 мили. Тя се състои от литиево-йонен пакет с тегло от 254 кг и обем от 133 литра, включващ 336 призматични клетки.

Facebook comments