fbpx TELUS инвестира 60 хил. долара в подкрепа на училището за глухи деца | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

TELUS инвестира 60 хил. долара в подкрепа на училището за глухи деца

Повече от 700 служители на TELUS International Europe от София и Пловдив ремонтираха пансиона, зоната за игра и училищния двор на училището за деца с увреден слух „Проф. Д-р Дечо Денев“ в столицата. Иициативата „TELUS Ден на Подкрепа“ се провежда за шеста година.

„Причината да изберем днес да дарим труда си в това училище са тези над 120 000 човека в България със слухови проблеми. Ако не можем да осъществим нужната социална промяна, от която тези хора имат нужда, то днес поне можем да поставим началото и да повишим осведомеността в обществото относно техните проблеми“, каза Джефри Пюрит, президент на TELUS International.

Инвестицията от 60 000 щатски долара, направена чрез проекта „TELUS Ден на Подкрепа“, е част от ежегодната глобална доброволческа кампания на TELUS. В нея хиляди служители от офисите на компанията по цял свят изразяват своя ангажимент да „дават там, където живеят“’ чрез доброволен труд. В България инициативата се провежда от 2013 година насам. През изминалите години усилията на компанията бяха насочени към цялостното обновяване на училището за незрящи деца „Луи Брайл” в София и обновяването на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив.

Тази година каузата, която подкрепя „TELUS Ден на Подкрепа“, е посветена на хората със слухови проблеми у нас.

„Магията на това събитие се случва благодарение на служителите на TELUS International Europe. Благодарение на техния доброволен труд сме способни да променим средата, в която живеем. Като компания ще продължим да заставаме зад социално значими каузи, както чрез „TELUS Ден на Подкрепа“, така и чрез Обществения борд на компанията“, каза Ксавие Марсенак, президент на TELUS International Europe.