fbpx Toyota Motor Europe представя ново лого на марката и дизайн концепция | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Toyota Motor Europe представя ново лого на марката и дизайн концепция

Toyota представя нова бранд идентичност в Европа с обновено лого и типография. Промяната бележи началото на нова ера в развитието на Toyota, като марката се трансформира от автомобилна компания в компания за мобилност. Разработена с оглед на извънредно разнообразната потребителска аудитория, насочваща се към марката, за да получи все по-широка гама от продукти и услуги за мобилност, новият дизайнерски език е приложим във всички дигитални и офлайн точки на контакт с аудиторията.

Новата визуална идентичност се ръководи от принципа за графична чистота и е изградена на основата на четири основни принципа – авангардна насоченост, мобилност, по-премиум излъчване и възможност за хармонична интеграция и прилагане във всички бизнес поделения и дъщерни марки и звена на компанията.

Новото лого на Toyota свежда графиката на емблемата до максимално опростен 2D дизайн и вече не включва надписа Toyota, тъй като самата емблема е добре позната в цяла Европа. Дизайнът излъчва послание за изчистеност, прозрачност и модерен дух, като се адаптира перфектно както към дигиталното пространство, така и във физическия свят. Новото лого ще бъде използвано във всички точки на комуникация, докато досегашното такова ще продължи да се използва за автомобилите. Актуалните фирмени табели на оправомощените търговци и сервизи на марката ще се запазят и ще бъдат преразгледани в рамките на стратегия Toyota 2025 Network Strategy.

Новата визуална идентичност е придружена и от изцяло нова, създадена специално за целта типография. Шрифтът Toyota Type е многофункционален и подходящ както за онлайн, така и за офлайн среда и позволява отворено и ангажиращо взаимодействие с клиентите. Той отбелязва следващата стъпка по отношение на дигиталната готовност в посока разширяване на онлайн търговията на дребно в Европа от страна на компанията.

Новият логотип също осигурява по-голяма яснота и последователност в различните бизнес области на Toyota, включително промените в наименованията - Toyota Plus се преименува на Toyota Approved Used.