fbpx Toyota представи у нас едновременно звездите си - новите Corolla и RAV4 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Toyota представи у нас едновременно звездите си - новите Corolla и RAV4

Изключително рядко се случва премиера на два моделя, но Toyota буквално изригна у нас, като представи последните поколения на звездните си модели Corolla и RAV4. Бляскавото събитие бе своеобразен старт на продажбите на легендарните модели в страната. Тричленното семейство на Toyota Corolla беше демонстрирано от цялата гама, включвайки най-продавания автомобил в света в лицето на Corolla, динамичния Corolla Хечбек и стилния Corolla Touring Sports. RAV4 завърши „Съзвездието на успеха“ на Toyota с мощното си присъствие и своето пето поколение.

С представянето на разширената моделна гама на Corolla, налична в три различни типа купета, Toyota има за цел да отговори на повишените и многостранни очаквания на клиентите си по света, а с новите си хибридни двигатели, моделите успяват да дадат многофункционални решения за клиентите на марката.

Основна промяна в новата моделна гама на Corolla е разработването на моделите върху новата платформа Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C, която не само дава на модела превъзходно пътно поведение и повече сигурност, но и осигурява на дизайнерите на Toyota свободата да придадат на всеки вид купе индивидуален облик. Освен това новото моделно семейство на Corolla има широка, ниска стойка за по-динамичен дизайн, която се различава при спортния и компактен Хечбек, елегантния и многофункционален Touring Sports и изтънчения и престижен Седан повече от когато и да било.
Следвайки продължителното фокусиране на марката върху самозарядната хибридна технология, изцяло новата Corolla има един-единствен конвенционален двигател: 1,2-литров турбобензинов със 114 к.с. при Хечбека и Touring Sports и 1,6-литров със 132 к.с. при Седана.

Всички нови автомобили, базирани на платформата TNGA, поставят приоритет върху най-високите стандарти за активна и пасивна безопасност. Гамата на новата Corolla е създадена, за да отговори на взискателните стандарти на независимите програми за краштестове и да осигури по-високи нива на безопасност посредством усъвършенстваните функции и системи на най-новата технология Toyota Safety Sense.

 

Прицелвайки се в сърцето на С-сегмента в Европа, новите Хечбек, Touring Sports и Седан са динамични и стилни автомобили, които отговарят на всички изисквания за всекидневието и за разнообразни задачи през уикенда, докато комбинират удоволствието от шофирането при всякакви пътни условия с успокояващото придвижване и ниските експлоатационни разходи, уникални за самозарядната хибридна технология на Toyota. След четири успешни поколения RAV4 носи същия дух на иновации, познат още от първото поколение, а в новото пето поколение моделът лансира нова епоха на подобрени динамични характеристики и сигурност. Тези постижения са постигнати с помощта на платформата GA-K на Toyota, която за първи път се използва в SUV. Със своя нисък център на тежестта и значително повишена устойчивост срещу усукване на купето, новата платформа на RAV4 директно допринася за постигането на върховно управление, комфорт на возене, просторен интериор, водещо за класа пространство в багажника (580 л при вдигнати седалки), както и свободата за създаване на характерен и привлекателен дизайн с по-ниска линия на покрива и предния капак, както и с по-голям пътен просвет. Освен че осигурява повече пространство и комфорт, купето демонстира изключително качество на изработката.

 

Новият RAV4 остава уникално предложение в класа си, защото предлага на клиентите самозарядна хибридна задвижваща система – която избират мнозинството потребители в Европа (85% през 2018 г.). Новият 2,5-литров, хибриден Dynamic Force двигател, генериращ 218 к.с. с предно задвижване, и 222 к.с. при задвижване на четирите колела, ще направи модела още по-привлекателен за клиентите, като доставя значителни подобрения по отношение на мощността, отзивчивостта и ефективността с най-добрите показатели в класа си по отношение на разхода на гориво и нивата на емисии. В същото време системите за задвижване на четирите колела са подобрени цялостно, за да може автомобилът да се движи безпроблемно по всякаква настилка. Новата електрическа система AWD-i на RAV4 Hybrid е напълно преработена и подобрена, за да осигури много по-силно представяне при трудни условия и сигурно управление при хлъзгави терени. Новият RAV4 е и първият модел на Toyota, който се възползва от допълнителни функции на Toyota Safety Sense, интегриращи съвременни технологии за предотвратяне на инциденти и осигуряващи повече асистенция на водача, както и системи, включващи частично автономно управление.
За контакти: