fbpx Търговските улици във Виена светнаха коледно | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Търговските улици във Виена светнаха коледно

Въпреки въведените противоепидемични ограничения във Виена, 30 търговски улици в града грейнаха празнично украсени.

Украсата по централните улици в първи район бе официално включена на 12 ноември от кмета на града Михаел Лудвиг и председателя на Стопанската камара на Виена Валтер Рук. За украсата са избрани екологични и енергоспестяващи LED лампички, които намаляват потреблението на електроенергия с 80 процента. Както винаги, всяка от търговските улици има своята индивидуална коледна декорация, съобразена с характера на мястото.

Традиционно, централната улица Грабен е украсена с великолепни полилеи, светещи в мека бяла светлина, под които виенчани и гостите на града посрещаха Нова година на открито и танцуваха валс. За съжаление за втора поредна година тази традиция, известна като Новогодишна пътека, отново е отменена. Освен познатите мотиви в уличното осветление за Коледа, тази година се добавят и два нови.

Ефектни гирлянди ще блестят над централната улица Тухлаубен в 1-ви район, а дърветата в квартал Сервитен в 9-ти район ще бъдат осветени за първи път. Общо 1279 различни мотива са включени в коледното осветление, а ако се подредят всички коледни светлини една зад друга, се получава улица дълга над 16 километра. Разходите за коледната украса се поемат от Сдруженията на търговските улици, Общината и Стопанската камара. Осветлението на тридесетте търговски улици ще остане включено до 10 януари.

снимка: Krewenka/Steinbrenner