fbpx Триумф на сетивата | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Триумф на сетивата

Новото BMW Serie 7

Триумф на сетивата

етикети

 
Въпреки, че официалната премиера на новото BMW Серия 7 ще бъде по време на Софийския автосалон, който ще отвори врати на 17 октомври, един от най-впечатляващите автомобили на съвремието ни бе представен предпремиерно на супер изискано събитие в столицата. Официалните продажби на флагмана на BMW ще започнат на 24 октомври.  
 
Още при въвеждането си на пазара моделът се предлага в два варианта на каросерията с нормално и дълго междуосие и дизайн, който е автентична нова интерпретация на типичния за BMW език на формите. Външният вид на новото BMW Серия 7 от пръв поглед изразява характерния баланс между ексклузивност и динамика; висока прецизност в детайлите; висококачествени материали и ексклузивно качество на изработката. 
Луксозната лимузина се предлага в два дизайнерски пакета. При Design Pure Excellence акцентът е върху „благородния произход” на модела, като това е отразено в избора на материали и детайли, поотделно за интериора и екстериора. M Sport Package още по-интензивно подчертава спортната природа на новото BMW Серия 7. За онези, които предпочитат да изразят собствения си характер, чрез автомобила е пакетът Individual Composition. 
 
 
Моделът е с олекотена конструкция с карбонов композит - армирана с въглеродни нишки пластмаса, (CFRP) в рамките на BMW EfficientLightweight, първите редови шестцилиндрови двигатели от новото поколение агрегати на BMW Group и иновативни решения за оптимизиране на управлението на енергията и на аеродинамиката. Друг акцент е използването на технологията BMW eDrive при Plug-in хибридния модел BMW 740e. 
 
Новото поколение седма серия има и нови 6-цилиндрови двигатели, както и модернизиран 8-цилиндров агрегат. Най-”семплата“ версия е 730d с 3,0-литров дизел, развиващ 265 к.с. и 620 Нм. и ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,8 секунди.
 
Бензиновият вариант 740i има турбо-мотор с 326 к.с., и ускорение за 5,5 секунди. На върха на гамата от двигатели е V8 агрегат с работен обем 4,4 литра и технология BMW TwinPower Turbo с наложилото се разположение на двата Twin-Scroll турбокомпресора във V-образното пространство между двата реда цилиндри. В резултат на целенасочените подобрения значително е повишен коефициента на полезно действие на осемцилиндровия двигател с мощност 330 кВт/450 к.с.
 
 
Предлага се и хибридна версия - 740e, с 2,0-литров двигател с 4 цилиндъра, електромотор с 95 к.с. и комплект литиево-йонни батерии. Общата мощност е 326 к.с., като ускорението от 0 до 100 км/ч е за 5,5 секунди. Само на електричество хибридът изминава 40 км, а средният разход на гориво е 2,1 л/100 км. 
 
Всички модификации са с осемстепенна трансмисия Steptronic с оптимизиран вътрешен коефициент на полезно действие, повишен диапазон на предавателните числа и базирана на данните от навигационната система стратегия на превключване на предавките. 
 
 
Моделът изумява с лукс и оборудване, което създава еднакво удоволствие ако си шофьор или пътник. Иновативен мултифункционален блок за управление BMW Touch Command е интегриран в средния подлакътник респективно задната конзола с подвижен 7-инчов таблет за управление на комфортните, Infotainment и комуникационните функции. 
 
 
Асистентът за шофиране Plus е с разширени функции за оптимизиране на комфорта като асистент за завиване и за водене в лентата, за поддържане на лентата с активна защита срещу странични удари, както и при задръстване за частично автоматизирано шофиране и Предупреждение за напречен трафик отпред и отзад. 
 
Панорамен стъклен покрив Sky Lounge предлага уникални в световен план светлинни възможности и избор от шест цвята. 
 
 
Седмицата прави и световна премиера за BMW за управление с жестове: 3D сензор позволява интуитивно и комфортно взаимодействие с Infotainment системата чрез дефинирани движения на ръката. 
Пред шофьора е новият BMW Head-Up дисплей е с увеличена със 75% площ на проектиране върху предното стъкло. 
За пръв път след премиерата при BMW i8, се предлагат като опция се предлагат и лазерни светлини с BMW Selective Beam и увеличен двойно от 300 до 600 метра обсег.
 
Базовата цена на последната генерация на serie 7 започва от 169 350,00 лв с ДДС и достига в топ варианта до 232 300 лв с ДДС. 
 

 
 

Facebook коментари