fbpx Трявна бе домакин на първи джаз фестивал в града | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Трявна бе домакин на първи джаз фестивал в града

Трявна бе домакин на първи джаз фестивал в града

Старият град Трявна, известен със съхранени културни традиции, датиращи от 17-ти век, постави началото на ново културно музикално събитие. На 25-ти Август на площад „Капитан дядо Никола“, кметът на община Трявна Дончо Захариев откри  първият джаз фестивал в Трявна. Вечер, в която звучеше  красив вокален джаз, изпълнен от млади и талантливи изпълнители, които представиха своите нови проекти и утвърдени имена от българската джаз сцена. Началото на джаз фестивала започна  с участието на Весела Морова  и Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (контрабас), Кристиян Желев (ударни).

 

Младата надежда на българския джаз Весела Морова  представи селекция от джаз стандарти и бразилски ритми, които провокираха публиката да танцува.

 

Кулминацията на вечерта беше концерта на Васил Петров, който е и инициаторът на фестивала. Той представи симфоничен джаз заедно със Симфониета-Враца и Йордан Тоновски джаз трио с диригент маестро Владимир Бошнаков. Специален гост в програмата бе  виолиста Валентин Геров от София квартет. Меломите се насладиха на чудесните изпълнения на родната звезда и на популярни класически теми и джаз стандарти в акомпанимент на  симфониета-Враца.

 

Певецът не успя да слезе от сцената заради изправените на крака слушатели и бурни аплодисменти и подари още свои изпълнения, сред които емблематичните в репертоара му "Ню Йорк, Ню Йорк" и „Strangers in the night”. Многобройната публика от тревненци и гости на града от България и цял свят в продължение на три часа имаха възможността да се наслаждават на прекрасната музика и изключителните изпълнения на участниците в първия джаз фестивал Трявна.
 

Facebook коментари