Туристическата администрация вече работи в Пловдив

Туристическата администрация вече работи в Пловдив

От преместването на ресор „Туризъм“ в Пловдив ще спечели не само градът, но и цяла България. Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който провери работата на администрацията в първия работен ден след преместването. Той припомни, че от следващата година с част от концесионните възнаграждения ще се финансира развитието на културния туризъм. Така ресорът ще получи допълнителни средства, което ще улесни реализацията на стратегията за превръщане на България в целогодишна туристическа дестинация с развитие на специализирани форми на туризъм.

Работата на туристическите дирекции от МИЕТ в Пловдив върви нормално, установи проверката на министър Добрев. Рано сутринта на 3 септември в деловодството е получена и първата преписка – искане за категоризация на туристически обект.

Администрацията на ресор „Туризъм“ е първата, която започва работа извън столицата в изпълнение на правителствената програма за децентрализация. От 1 септември 16 души от дирекциите „Туристическа политика“ и „Маркетинг, реклама и информация в туризма“ вече работят в Пловдив. След проведен конкурс двама души от Пловдив ще започнат работа от 10 септември в дирекция „Маркетинг, реклама и информация в туризма“. Обявени са нови конкурсни процедури за шест вакантни длъжности в дирекция „Туристическа политика“, за които кандидатстват повече от 600 души. По думите на министър Добрев големият интерес е гаранция, че освободените позиции ще бъдат заети от добри експерти.

Разходите на МИЕТ за преместване на служителите възлизат на 102 хил. лева – за доставка на комуникационно и сървърно оборудване, офис мебели, телефонна централа, охрана и други. Ремонтът на административната сграда, както и на апартаментите, в които са настанени служителите от ресор „Туризъм“, са за сметка на общината.

Facebook коментари