Твоята езикова ваканция с Orange.bg

Първа част

Твоята езикова ваканция с Orange.bg

4 интересни места за изучаване на чужд език

Език се учи на място. Звучи повече от логично, но езиковите курсове и ваканции, провеждани в държава, където изучаваният език е официален, са относително нова възможност.

Експертите по чуждоезиково обучение от Orange.bg са единодушни, че пълното потапяне в естествената среда на езика и употребата му във всяка ситуация дават изключително бързи резултати. Така в рамките на няколко седмици и при достатъчно интензивна програма, човек може да напредне толкова, за колкото в родната си страна и с традиционни курсове, трябва да отдели месеци. Тези програми са подходящи за всяко ниво на владеене на езика от начинаещи до напреднали, като са специално разработени за всяка различна възраст.

Така за най-малките има езикови лагери, които освен традиционни часове с преподавател, предлагат игри, забавления, спорт и специални занимания, които допълнително да стимулират употребата на езика. Те често съчетават няколко екскурзии по време на програмата, за да се запознаят младите курсисти със страната, в която учат. Тук безопасността е основен приоритет за всички преподаватели и служители в летните училища и за участниците непрекъснато се грижи специално подготвен персонал.

 

За тийнейджърите такава ваканция дава възможност да се запознаят с перспективна професия и да изберат специалност, която по-късно да изучават в университета. Така, освен уменията по езика, участниците откриват основите на роботиката, разработването на игри, дизайнът, стават част от програма за лидерски умения, разработена с UNESCO или своеобразна MBA програма, преподавана от професори от водещи университети.

За всички възрасти езиковата ваканция е достъпна алтернатива на пътуването в чужбина, която съчетава приятни емоции с придобиването на нови умения, преодоляването на езиковата бариера или изучаването на специфична сфера на езика. А защо да бъде и различната семейна ваканция, която например да съчетае езикова програма за малките, фламенко или тапас курс за големите и море за цялото семейство?

Най-изучаваните езици са английски, немски, френски, испански и италиански, в малки и големи градове в Европа, САЩ и дори Южна Америка. От тях подбрахме няколко дестинации, подходящи да изживеете езика в първо лице.

Кеймбридж

 

Дори и кратка разходка по улиците на един от най-старите и уважавани университетски центрове в Европа, ще ви пренесе през различни исторически епохи. Градът държи челни позиции в състезанието за най-много исторически значими сгради в Англия, като масата от тях са свързани именно с различните колежи на университета. Пикник на някоя от зелените морави или разходка с лодка по река Кам допълват приказното усещане. Кеймбридж предлага и някои от най-атрактивните музикални фестивали и много модерни забавления.
Езиковите курсове тук се провеждат в сградите на истински колежи на Кеймбридж и са насочени към младежи на възраст 13-18 години. Разнообразните програми покриват часове по английски и специални допълнителни занятия в области от бизнес и право до инженерни науки програмиране, като предлагат решаване на реални казуси и срещи с водещи преподаватели и практици в съответната област. Освен учебната програма и придобиването на ценни умения, езиковите лагери тук ще предложат на детето ви и много забавления, както и среща с връстници от повече от 135 държави.
Езиковите ваканции в Кеймбридж се организират единствено през летните месеци и имат фиксирани начални дати и продължителност, за това е добре да се планират по-рано.

Лондон

 

Мегаполисът е отлично място за по-самостоятелни езикови пътешественици. В Лондон ще откриете някои от най-добрите галерии и музеи в света, уникална музикална сцена, вълнуващи постановки и спортни спектакли. Всяко кътче в този град дава възможност за среща с британските традиции, история и култура.

Езиковите програми в британската столица са безброй, но специално внимание заслужава “Таен Лондон”, в която 20 часа основен английски седмично се съчетават със специално разработени полудневни екскурзии из града, които дават възможност на участниците да го изживеят по много по-различен начин. Така курсистите ще могат да се насладят на домашно приготвена ямайска храна и джаз реге фюжън вечер, урок по йога в Брикстън, да направят хляб сами или да открият студиото, в което Бийтълс са записвали. Този курс е предназначен за участници на възраст от 18 години и предлага стартови дати през юли и август, когато и времето в града е най-благосклонно.

Сан Франциско

 

Езикова ваканция може да отведе младите и амбициозни пътешественици и отвъд Атлантическия Океан. Една от възможностите за това е Сан Франциско, с курс по английски и основно програмиране или специална академия с изучаване на технически английски, обсъждане на актуални технологични проблеми и посещение на Силициевата долина. Така освен езикови и специализирани умения, курсистите ще получат възможност да посетят меката на технологичната индустрия и да живеят в атмосферата на най-обещаващите старт ап компании. Тези програми изискват основни познания по английски език и минимална възраст от 16 години. Предлагат се от февруари до ноември, което дава възможност за доста гъвкавост при организирането на такова приключение.

Градът предлага удивителна и самобитна култура. Някои от най-популярните забележителности, превърнали се в символ на САЩ, като мостът Голдън Гейт са именно тук. Докато сте в Сан Франциско не трябва да пропускате Fisherman’s Wharf с атракциите си и невероятната морска храна, пъстрото многообразие на Chinatown и феноменалната природа в околностите на града.

Aскона

 

Езиковите ваканции в никакъв случай не са само в големи градове и амбициозни академични програми. Така швейцарския бряг на магичното езеро Лаго Маджоре се организира един от най-забавните и активни езикови лагери. Учениците тук са на възраст между 7 и 18 години, като могат да изучават английски или италиански език. Част от програмата са спортните занимания, част от програмата, са баскетбол, футбол, плуване, мини голф, а допълнително курсистите могат да изберат тенис и водни спортове като водни ски, плаване или педлинг.
Програмата в езиковите лагери включва както заниманията по езика, така и допълнителни дейности и храненето през целия престой, а настаняването е в същия кампус, за да има постоянен контрол от страна на персонала на училището.

За контакти и повече информация за езиковите ваканции: Orange.bg 

Национален телефон 0700 15 665, Централен офис: бул. “Черни Връх” №25А, Хемус Бизнес Център

Facebook коментари