fbpx Твърде хубаво, за да е истина... | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Твърде хубаво, за да е истина...

Твърде хубаво, за да е истина...

Понякога офертите изглеждат твърде хубави, за да са истински. И всъщност понякога крият измамни механизми, които да подмамят жертвите.
Един от най-честите случаи, в които този модел се прилага, е оферта за висококачествени преносими компютри на много ниски цени. Офертата е публикувана от измамниците на сайтове за електронна търговия в Интернет или в «Малки обяви» в печатните издания. След като потенциалният купувач прояви интерес към продукта, предполагаемият продавач иска авансово плащане или пълната цена на продукта, като изисква сумата да бъде прехвърлени чрез компания за трансфер на пари. Обикновено с продавача може да се контактува само с имейл, тъй като той твърди, че живее в чужбина. За да не буди подозрения, измамникът казва на жертвата да изпрати парите на името на нейни роднини, но изисква доказателството за направеното плащане. Така след като получи данните за транзакцията от жертвата, измамникът взима парите, използвайки фалшив документ за самоличност, и изчезва.
Затова не използвайте услуги за трансфер на пари при заплащане на покупки по Интернет съветват от Western Union; не изпращайте пари на хора, които не познавате лично, чрез услугите за трансфер на пари, бъдете внимателни, когато ви се иска за авансово плащане за Интернет оферта; Уверете се, че офертата е истинска; Бъдете предпазливи с хора, които казват, че в момента живеят в друга държава или са извън страната по бизнес. Измамниците обикновено казват това на жертвите, за да оправдаят защо не могат да се срещнат лично. Бъдете внимателни и когато отсрещната страна предпочита да общува само чрез електронна поща;

Facebook коментари