fbpx Тюркоазено богатство | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Плажовете, които си заслужава да посетите

Тюркоазено богатство

В сезона на морето, примамливите оферти на туристически агенции ни заливат. Предлагат ни да посетим уникални места и да се гмурнем в незабравими изживявания. Много често тези приказни предложения не са по джоба ни, но пък има и такива, които се намират на няколко часа път от нас. Остава да видите, колко дълбоко ще бръкнете в джоба, като успокоението е, че някои от тези плажове може да посетите и по време европейския зимен сезон, а до тогава има време да съберете средства. Предлагаме ви някои кътчета на земята, които наистина си заслужава да видите.

Navagio Beach

Navagio Beach е изолиран пясъчен залив на остров Закинтос и е достъпен само с лодка. Той е един от запазените „търговски” марки плажове в Гърция, който често може да се види и на пощенски картички. Плажът е дом на останките на предполагаем контрабандист, а отвесните варовикови скали, бели пясъчни плажове и кристално синята вода го правят толкова привлекателен. Нищо чудно, че този зашеметяващ плаж привлича хиляди туристи всяка година.

The Baths


Плажът е разположен в южния край на Virgin Gorda, третият по големина остров на Британските Вирджински острови. Огромни каменни блокове гранит лежат естествено на купчини на брега на морето, образувайки невероятни тунели и пещери, които са отворени към морето и се пълнят с вода при прилив. Пясъчните плажове са обградени с тропически палми, които придават филмов ефект на картината.

 

 

 

 

 Tapuaetai Tapuaetai (One Foot Island) е малък остров в атола Aitutaki на островите Кук. Той предлага на гостите чудесен изглед към лагуната Aitutaki и в зависимост от приливите, има дни в които можете да се разхождате много навътре, заради плитчините. Плажът е награден за най-добър в Австралия от наградите на World Travel, проведени в Сидни през юни 2008 г.

Zlatni Rat 

Zlatni Rat е сред най-известните плажове на Европа и една от най-големите туристически атракции в Хърватия. Разположен в близост до град Бол на южното крайбрежие на остров Брач​​, Zlatni Rat представлява тясна бяла ивица. Невероятната форма на плажа се променя от приливите и отливите, морските течения и вятъра. През 2009 г. той е обявен за един от десетте най-добри плажове в света от Lonely Planet.

Olüdeniz

 

Олудениз е малко село, разположено на южния бряг на Турция в Егейско море. Той разполага с уединен пясъчен залив при устието на Олудениз, на приказна синя лагуна. Този плаж е известен със своите нюанси на тюркоаз и е един от най-фотографираните плажове на Средиземно море. Мястото е и едно от най-добрите в света за практикуване на пара планер заради своите уникални панорамни гледки.

Maya Bay

Maya Bay е плитък залив, заобиколен от пръстен от стръмни варовикови хълмове на вторият по големина остров на Phi Phi Islands. Заливът е любимо място за водолазите. Maya Bay стана световно известен след филма “Плажът“ с Леонардо ди Каприо, сниман там и днес много туристи идват в Koh Phi Phi само за да видят това място.

Tulum

 

Tulum е разположен на източния бряг на полуостров Юкатан. Той е служил като главно пристанище на град на маите Коба. Тулум е построен около 1200 г., когато цивилизацията на маите вече е в упадък и затова липсва елегантността на някои други известни места. Тропическият фон на плажа обаче го прави една от най-големите туристически атракции в Мексико, която е рай за фотографи или хора на изкуството.

Anse Source D'Argent

Anse Source D'Argent е разположен на La Digue, един от малките острови на Сейшелите. Той е един от най-обичаните от фотографите плажове в света и включен в безброй списания за пътуване. Печеливша комбинация на този рай е изградена от големи каменни блокове гранит опасващи бреговата ивица, съчетани с розови пясъчни плажове и кокосови палми.