fbpx Ученици демонстрираха свои открития | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ученици демонстрираха свои открития

Ученици демонстрираха свои открития

Ученици от държавна финансово-стопанска гимназия „Интелект“, гр. Плевен впечатлиха със своето изобретение – декарбонизираща пръчка „Фиестик“. Пръчката разгазира безалкохолни напитки без да променя вкуса и качеството им. Тя е изработена от екологично чист продукт без консерванти и подсладители.
Представянето на учениците бе по време на младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“, който се организира за пета поредна година от Джуниър Ачийвмънт България.
Своят иновативен проект представиха и учениците от софийска гимназия по строителство, геодезия и архитектура „Христо Ботев“. Те показаха линийка, която може да се ползва от незрящи. Продукт, който се грижи за здравето на хората презентираха възпитаниците на
СОУ „Козма Тричков“-гр. Враца. Те представиха екологично чист лечебен мед, приготвен от цветове на радика (глухарче).

В младежки бизнес форум „Изгряващи звезди“ 2013 се включиха ученици и студенти, които са създали и развивали своя учебна компания по време на учебната 2012/2013 година. На финалния форум участват най-добрите 70 екипа, които ще се съревновават за двете големи награди за ученици и студенти – най-добра учебна компания на годината. Победителите ще представляват България на европейски състезания през лятото на 2013 г. с подкрепата на Фондация "Америка за България".
Младежките компании разработват продукти и идеи в областта на мобилните приложения, високите технологии, интернет, национален и локален туризъм, хранително-вкусова промишленост, текстил и дизайн и др.