fbpx Учредиха Асоциация на търговците на нехранителни стоки | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Учредиха Асоциация на търговците на нехранителни стоки

Водеща снимка
Да

Учредиха Асоциация на търговците на нехранителни стоки

Първата по рода си Асоциация на търговците на нехранителни стоки в България започва да функционира от днес в страната. Нейни учредителни членове са някои от най-големите търговци в сектора у нас – Доверие Брико (Mr. Bricolage), Джамбо ЕС. Б ЕООД (Jumbo), Мегадом ООД (Praktis), Еником-М ООД (Enikom, Kare, Home design), Аико Мулти Консепт ООД (Aiko XXXL), Мьомакс България ООД (Mömax).

Асоциацията цели да обедини усилията на членовете и да осигури необходимата структура за набелязване на общи браншови цели и организираното провеждане на кампании за постигането им. Това включва, както краткосрочни действия с оглед на конкретни правителствени решения, така и дългосрочни, които целят подобряване на бизнес средата за членовете на организацията. За изпълнителен директор на Асоциацията бе избран адвокатът с дългогодишен опит в сферата на търговското право и регулациите – Галин Попов, основател и главен управляващ съдружник на Адвокатска кантора Попов, Арнаудов и Партньори.

„С членовете на Асоциацията ще работим за установяването на ясни, предвидими, прозрачни и еднакви за всички правила за дейността на търговците. Подкрепяме усилията на правителството за въвеждане на мерки за справяне с пандемията, но сме на твърдата позиция, че те трябва да се въвеждат на базата на анализи и да действат еднакво за всички. Готови сме да съдействаме на институциите за това.“, сподели Галин Попов.

Друга цел на Асоциацията е подобряване на осведомеността на членовете по актуални правни и регулаторни въпроси. Не на последно място, Асоциацията ще насочи усилия в създаването и утвърждаването на професионални стандарти за почтени и добросъвестни делови отношения в условията на свободна и прозрачна конкуренция.

Асоциацията планира да осъществява кампании съвместно с публични институции и организации, да провежда годишно събитие, а също и тематични обучения. Сред набелязаните стъпки е и участието в работни групи, обществени обсъждания, законодателни инициативи, които имат отношение към потребителите, техните права и сектора на нехранителни стоки като цяло.