fbpx Удължават срока за прием на КСО проекти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Удължават срока за прием на КСО проекти

етикети

Поради повишения интерес към Годишните награди за отговорен бизнес 2014 през последните дни от кампанията организаторите на конкурса от Българския форум на бизнес лидерите удължават срока за приемане на кандидатури с две седмици.

Така номинации за бизнес състезанието ще се приемат до 24:00 ч. на 31 януари 2015 година. Кандидатстването е бързо и лесно, изисква попълване на кратък онлайн формуляр на български и английски език на сайта на БФБЛ.http://www.bblf.bg/registration.php?event=38

Конкурсът – най-утвърденото и престижно състезание за корпоративна социална отговорносту нас, е отворен за компании от цялата страна независимо от размер, сфера на дейност и дали са членове на Форума или не. Те номинират свои проекти, реализирани през 2014 година, в следните шест категории: „Инвеститор в обществото”, „Инвеститор в околната среда”, „Инвеститор в човешкия капитал”, „Инвеститор в знанието”, „Маркетинг, свързан с кауза” и „Социална политика на малко и средно предприятие”. Важно е да се отбележи, че победителят в категорията „Инвеститор в околната среда” получава правото да участва в Европейските бизнес награди за околна среда през 2016 г., на които Форумът е национален координатор.

Един от всички номинирани проекти ще грабне и специалната, седма, награда – Engage. Носителят й се определя от Международния форум на бизнес лидерите, Великобритания, като основни критерии са степента на ангажираност на служителите при реализирането на проекта или цялостният им принос в подкрепа на обществено полезни каузи.

Всички останали отличия се определят от авторитетно независимо жури, съставено от изтъкнати личности и утвърдени специалисти от различни области. Техните разнообразни гледни точки са гаранция за безпристрастна и обективна оценка на всяка номинация.

Най-уважаваните призове за корпоративна социална отговорност ще бъдат връчени за 12-та поредна година на официална церемония на 25 февруари 2015 г. в София Хотел Балкан. Събитието по традиция привлича стотици гости от всички области на обществения живот, сред които бизнес лидери на български и международни компании, членове на администрацията и правителството, неправителствени организации, дипломати, общественици и медии.

Мисията на Наградите е да отличи и насърчи фирмите, ангажирани със социални каузи. Целта на БФБЛ е добрите бизнес практики да служат като пример за бизнеса в България и корпоративната социална отговорност да стане част от фирмената политика и бизнес стратегията на все повече компании у нас.