fbpx Удобството при кандидатстване е важно при теглене на кредити | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Удобството при кандидатстване е важно при теглене на кредити

Според националното проучване за нагласите и навиците за използване на кредити, удобството при кандидатстване е един от най-важните фактори при избора на финансова институция. 34% заявяват, че одобрението до 1 ден е изключително важно, а 41% подчертават, че при избора на финансова компания търсят препоръка от приятел или роднина. Данните са от проучване на БНП Париба Лични Финанси.

Удобството е важен фактор, който допринася за клиентското изживяване във финансовия сектор. Лесната процедура за кандидатстване е посочена като ключов показател за избора на финансова институция от 43% от потребителите на кредити в България.

По отношение на алтернативните канали за кандидатстване, данните от проучването показват, че едва 10% от потребителите на кредити у нас са ги ползвали. В същото време 26% от интервюираните декларират, че в бъдеще биха кандидатствали дистанционно през интернет или по телефона. Ръстът на онлайн кредитирането се обяснява и с растящото проникване на интернет в България.

Друг фактор за клиентската удовлетвореност във финансовия сектор е бързото одобрение и превод на средствата. Данните от проучването показват, че одобрение до 24 часа е особено важно за 34% от ползвателите на кредити. Други 51% посочват, че желаят да получат одобрение до 1 седмица.