fbpx Украинката Анастасия Сидоренко е първият посланик на българското вино в Украйна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Украинката Анастасия Сидоренко е първият посланик на българското вино в Украйна

На специална церемония, организирана от Българската асоциация на производителите и износителите на вино (БАПИВ) и Българската търговско-промишлена палата  (БТПП), беше връчен плакет за „Посланик на българското вино“ в Украйна на Анастасия Сидоренко.

Титлата „Винен посланик“ на българското вино ще се връчва ежегодно на личности, доказали се в популяризирането  и налагането на българското вино в чужбина.

През изминалата година БАПИВ започна мащабен проект за популяризиране на българското вино в Украйна с редица дейности, благодарение на консултантската компания  на Анастасия Сидоренко „Темпус Вино“, занимаваща се с консултации за навлизането на нови вина на украинския пазар, обучение и презентации, както за професионалисти, така и за крайни клиенти.

Българската асоциация на винопроизводителите и износителите успя да наложи българските вина и  очакваше първите поръчки точно преди започването на войната в Украйна.

Галина Нифору (вляво) и Анастасия Сидоренко

Проектът е замразен за една година и всички се надяваме да започнем отново нашите планирани дейности от 2023“, сподели Галина Нифору, председател на БАИВ.  „С удостояването на Анастасия Сидоренко с титлата  „Винен посланик“ на българското вино в Украйна, искаме да изразим признателността ни за огромната работа, свършена от нейната компания през изминалата година, и да покажем съпричастността на българския винен бранш към нечовешката инвазия в Украйна. Искаме да предадем едно позитивно послание и да уверим нашите украински партньори, че всички се надяваме войната да приключи скоро и украинския народ да се върне към нормалния си начин на живот“ – заключи Нифору.

„За мен е огромна чест да бъда гласът, който ще разпространи словото и познанието за българското вино в Украйна. Специални благодарности на Галина Нифору и Българска асоциация на  производителите и износителите на вино, че ме избраха да бъда част от програмата Europe Shares и ми дадоха тази невероятна възможност“ – сподели развълнувано Анастасия Сидоренко по време на церемонията по награждаването.

На коктейла след официалната част гостите на тържеството вдигнаха наздравица с вината на Катаржина Естейт, Ая Естейт, Шато Копса, Бонония естейт, Златен Рожен, Изба Виа Винера и Винарска изба Рупел, всички членове на БАПИВ, които активно участваха в промоцията на българското вино в Украйна през  изминалата година.

снимки: Агенция PhotoGroup