fbpx Ултра крос триатлона „Лъвско сърце” стартира на 7.09 на плаж Перла | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Ултра крос триатлона „Лъвско сърце” стартира на 7.09 на плаж Перла

Ултра крос триатлона „Лъвско сърце” стартира на 7.09 на плаж Перла

„Лъвско сърце“ е едно от най-атрактивните и тежки състезания с трасе от 140 км, преминаващо през природните забележителности на Приморска Странджа и покрай 12 тракийски светилища. Състезанието съчетава спорта на открито с мистичната култура и природа на региона, а целта му е да събуди свръхчовешкото във всеки участник - неговото „лъвско сърце”!

Тазгодишното състезание ще се проведе на 7-и септември на плаж Перла в Приморско, а участниците ще се съревновават в три етапа: 3 км плуване в залива на плаж Перла, 116 км планинско колоездене в горите на Странджа планина и 21 км бягане покрай резерват Ропотамо. На старта се очаква да застанат над 130 атлети в категория „Ултра” и близо 80 отбора от по двама и трима състезатели в отборното съревнование на категория „Щафета”. Помежду си сили ще мерят участници от България, Гърция, Румъния, Украйна, Франция, Белгия, Холандия и Германия. Миналогодишният победител при мъжете - Вим Щеркс от Белгия - ще защитава титлата си, докато при жените се очаква да има нов победител в отсъствието на трикратната победителка досега - Христина Козарева. При щафетите също се очаква да има изненади и нови рекорди в различните дисциплини на състезанието предвид сериозната конкуренция от чужбина.

Организаторите канят всички желаещи на 7-ми септември от 6:30 ч. на плаж Перла, където ще бъде изграден базов лагер “Лъвско сърце” да наблюдават на живо старта и да станат част от емоцията на събитието.