Умения за кариерно развитие

Умението да управляваме кариерата си става все по-важно. Очевидните причини са защото има все повече възможности и навигирането в тях не е лесно. Повечето възможности пък от своя страна не означават повече успех или по-лесен успех. От друга страна стават все по популярни идеите за „работи това, което обичаш“ и ранно пенсиониране. Колкото и привлекателни да изглеждат те, около тях има много митове. И така, да имаме кариерна визия и цел, да знаем кои възможности за нас и кои не, се оказва критично важно в 21.век. Ето и някои от кариерните умения, които са важни и засегнати по време на Scale Up Your Career – конференция от ново поколение, която среща хора с опит и работодатели с визия за развитието на служителите си.

Сверяване на часовниците

Промените се случват бързо. Добре е да знаем как се развива пазара на труда и кои са тенденциите в нашата сфера. По време на конференцията правим именно това – срещаме посетителите с тенденциите.

Информиран избор

Дори и да знаем какви са тенденциите, как избираме дали една компания и позиция е за нас? Дали културата, онова, което се цени най-много в компаниите е и това, което е важно за теб?
Много често хората започват нова работа и само след няколко седмици вече тъгуват по старата. Понякога това е оставения път на излизане от зоната на комфорт, но понякога е не добре обмислен и твърде прибързан или емоционален избор.
За това сме подготвили казуси от компании, за да видиш какво е естественото на работа при тях и какво е важно за тях.

Призвание

Много рядко си задаваме този въпрос на 19 или 25. Но по-важното е, че много рядко можем да отговорим на този въпрос на 19 или 25. Кариерната промяна и преориентиране често започва с това да се върнем към онова, което искаме да постигнем и да бъдем. Призванието не е просто онова, което ни харесва да правим. То пресечна точка между дейности, които ни се отдават с по-голяма лекота и нашата страст – онова нещо, заради което ще продължим, дори и да стане трудно.
За това и само по време на конференцията можете да участвате безплатно в работилница за Призванието с Елица Костова.

Финанси

Пенсиониране на 30, на 40…Мит или реалност. Дали да печелим повече е единственият отговор на финансовото ни благополучие? Да управляваме добре и умно парите с е първата стъпка към ускоряване на финансовия успех. Тъкмо по тази причина поканихме Стойне Василев, с работилницата "Товите пари, твоята кариера, твоят живот"

Разбиране

Какво е коучингът и проектния мениджмънт? Представяме тези две кариерни пътеки и възможностите за развитие в тях по време на Scale Up Your Career.

Представяне

Не на последно място да умеем да презентираме себе си е ключово за успеха. За това Мартин Петров, с опит в много компании от Fortune 500, ще сподели как да имаме успешно представяне.

Facebook comments