fbpx Умни обувки ще помагат на туристите | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Умни обувки ще помагат на туристите

Прототип на смарт обувки – наречени „Sneakairs” ще могат да помагат на потребителите да опознават нови градове с лекота, същевременно разглеждайки и възприемайки заобикалящата среда, без да се губят. Революционната умна обувка, показана по време на събитието “Barcelona Street Project” в едноименния град, е снабдена с технология, която се свързва чрез Bluetooth с приложение за смартфон и посредством GPS на телефона, насочва пешеходеца накъде да върви, задействайки малки вибриращи датчици в обувката.

Вграденото в обувката устройство предава инструкции на потребителя чрез интегриран миниатюрен Bluetooth модул с ниска консумация на енергия, който позволява свързване с всеки един смарт телефон на пазара. Системата е разработена за отчитане на близостта на потребителите до кръстовище чрез GPS позициониране. След това, тя предварително знае каква посока да поеме и приложението изпраща вибриращ сигнал до съответния крак, за да насочи потребителя по маршрута му. В допълнение, детектор "погрешен завой" и преизчисляващи маршрута функции са включени, така че ако даден потребител се загуби или доброволно желае да напусне трасето, системата ще бъде способна да го насочи обратно в правилната посока към крайната дестинация.

Google Maps и Google Maps Directions API са използвани за навигатора за пешеходци. Системата е разработена за отчитане на близостта на потребителите до кръстовище чрез GPS позициониране. След това, тя предварително знае каква посока да поеме и приложението изпраща вибриращ сигнал до съответния крак, за да насочи потребителя по маршрута му.

В допълнение, детектор "погрешен завой" и преизчисляващи маршрута функции са включени, така че ако даден потребител се загуби или доброволно желае да напусне трасето, системата ще бъде способна да го насочи обратно в правилната посока към крайната дестинация.

Приложението е подготвено да работи във фонов режим, за да могат потребителите да съхраняват своите телефони в джоба си, без да е необходимо да се следват указанията на екрана.

Технологията може да помогне на туристите да опознават забележителности, без да използват карта или телефон за упътвания. Прототипът Sneakair на еasyJet може да бъде разработен за в бъдеще за закупуване от пътниците по време на полет.