fbpx Уникални вина на започващия Балкански винен фестивал в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Уникални вина на започващия Балкански винен фестивал в София

Уникални вина на започващия Балкански винен фестивал в София

Вина от амфори отлежали в морето от Хърватска, свежи бели вина от Словения, румънски вина от Дунава, гръцки вина от остров Санторини, Пелопонес и Науса, турски вина от няколко от най-добрите изби, известни македонски и сръбски изби, 55 български изби, това са част от винените изненади, които очакват посетителите на  шестото издание на Балканския винен фестивал.

Фестивалът ще отвори врати в 12:00 часа на 3 юни  в градината на Гранд Хотел София.

BIWC 2017 ще предложи тази година един истински балкански винен празник с над 500 вина за дегустация, балканско гурме и силна съпътстваща програма по време на изложението. Заедно с това гостите ще могат да закупят и от вината, които са харесали, а някои от тях наистина ще бъдат представени ексклузивно на форума.

Форумът подкрепя и Кампанията против рака на гърдата, която върви в целия свят под мотото: #winelover against cancer, за повишаване на осведомеността и начините за превенция на заболяването. По време на изложението могат да бъдат закупени специални фанелки, средствата от които, както и средствата от продажбата на билетите за Фестивала ще отидат за нужите на болните, които преминават лечение или се нуждаят от такова.

В тази кампания  участват вече над 20 000 души от целия свят, които са обединени в групата #winelover. Кампанията стартира през 2015 г.  и ще се проведе за първи път в България. Идеята идва от факта, че създателят на светновното движение #winelover, Луиз Алберто е част от международното жури на Балканския винен конкурс 2017., а той и д-р Патрик Фарел MW са инициаторите на
благородната кауза. 

На специално Гала вечеря на 3 юни ще бъдат обявени и победителите от конкурса BIWC 2017, където гостите ще има възможност да дегустира наградените вина на специално изграден WINNERS TASTING BAR.  

На BIWC ще си дадат среща четирима Masters of Wine, които ще водят и майсторски класове. Ето и някои от заглавията на майсторските класове:

Мистериозната ТАМЯНКА – Балканското винено съкровище с лектор Род Смит MW ще ни потопи в  света на един от най-ароматните сортове на Балканите – прекрасен избор за горещите летни дни.
Председателят на BIWC Константинос Лазаракис MW  ще изнесе майсторски клас с вълнуващото име В името на КСИНОМАВРОТО. Наложил се като един от най-тренди винени сортове в южната ни съседка, Ксиномаврото може безпроблемно да си съперничи с Баролото на Италия и Пино Ноара на Бургундия. Елате и се уверете!

Най-доброто от БАЛКАНИТЕ  - персоналните фаворити на Каролайн Гилби MW ще бъдат представени от Каролайн Гилби MW.

Simply …THE BEST  - Румъния – толкова близка и толкова малко позната с лектор Хория Хаснас ще ни представи неговата селекция от най-добрите румънски вина.

Българските вина ще бъдат представени с два майсторски класа: Местните БЪЛГАРСКИ сортове  през погледа на Вили Гълъбова  - едно чудесно пътешествие с местни български сортове и в Търсене на българската винена идентичност на Марин Атанасов, изнасян многократно в САЩ пред американската публика с небивал успех.

На 4 юни от 17 часа ще се изтегли и печелившия от голямата награда на BIWC 2017 – винен уикенд за двама  в  Uva Nestum Wine & Spa  и Гърция! Всеки може да участва срещу закупен билет за Фестивала!
С билета си подкрепяте световната кампания, стартирала за пръв път в България #winelover against cancer. Не пропускайте Балканската винена фиеста в София на 3 и 4 юни!