fbpx УниКредит Булбанк въвежда биоразтградими карти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

УниКредит Булбанк въвежда биоразтградими карти

Водеща снимка
Да

УниКредит Булбанк въвежда биоразтградими карти

За първата половина на годината плащанията на POS терминали на клиенти на УниКредит Булбанк са се увеличили с 43% спрямо първите шест месеца на 2021 г.

От банката очакват и допълнително засилване на тенденцията към увеличение на картовите разплащания, благодарение на иновацията, която предлагат в партньорство с Visa – биоразградими карти от еко материали. Те са създадени по нова технология, която позволява производството на дебитна карта със здравината на познатите ни PVC карти, но 84% от всички материали са екологично чисти. Сърцевината на PLA картата е произведена 100% от влакна от кочана на царевицата, а останалата част от растението остава да се използва в животновъдството. Благодарение на естествените материали, използвани за направата на PLA картите, те могат напълно да се разграждат, а при горене не отделят токсични изпарения.

Неотдавнашно глобално проучване, на което Visa е партньор, показва, че темата за устойчивото развитие става все по-важна за потребителите и мнозинството от тях отдават предпочитанията си на продукти, щадящи околната среда. Така например, 70% от представителите на поколението Z ясно са заявили, че искат да направят промяна към по-устойчив и екологичен начин на живот, а половината от всички запитани са посочили, че искат компаниите да работят за това да направят зелените продукти по-достъпни.

„Щастливи сме, че заедно с партньорите ни от Visa в България успяваме да направим съществена крачка в стремежа ни да реализираме бизнеса си устойчиво. Вярваме, че всяко действие в посока ограничаване на употребата на пластмаса е действие с дългосрочен положителен ефект за околната среда. Благодарни сме и на нашите клиенти, които ни подкрепят в тези усилия и заедно успяваме да трансформираме потребителските си навици в името на по-устойчиво бъдеще,“ коментира Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор и председател на УС на УниКредит Булбанк.

"Един от фокусите на Visa е да вдъхновява потребителите да водят по-устойчив живот чрез дигиталните разплащания, както и да съдейства за премахването на всички пречки пред тази промяна в поведението. Ние подкрепяме банките и компаниите за финансови услуги да въвеждат устойчиви технологии в платежната система, за да насърчат потребителите да правят екологично осъзнат избор, когато изразходват средства. Щастливи сме, че благодарение на партньорството ни с УниКредит Булбанк ще помогнем за намаляване на употребата на пластмаса като част от цялостната ни политика за по-чиста околна среда," добавя Красимира Райчева, мениджър на Visa за България.

УниКредит Булбанк в партньорство с Visa започна замяната на досегашните карти Visa Debit & Visa Gold Debit с картите от ново поколение в началото на лятото. Скоро към PLA семейството на банковите карти ще се присъединят и UniCredit Shopping card - кредитна карта с възможност за разсрочване покупките на вноски и Visa Business Leader - международна безконтактна бизнес дебитна карта.