fbpx United Capital PLC придоби пенсионно осигурителна компания „Доверие” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

United Capital PLC придоби пенсионно осигурителна компания „Доверие”

Английската компания United Capital PLC е подписала окончателно споразумение с Vienna Insurance Group за придобиване на 92,58% от най-големия български пенсионен фонд „Доверие”. Финансирането на сделката, както се изисква от регулаторните органи в България и Великобритания, ще бъде осигурено от акционерите на United Capital PLC
“Бизнес приемствеността е от съществено значение”, каза Сергей Мастюгин, основен инвеститор в United Capital PLC. “При придобиване на нови активи един от ключовите фактори за успех е да се запази съществуващият на място екип - т.е. хората които познават същността на бизнеса, както и да се увеличат иновативните умения и опитът на кадрите от другите дружества на групата, за да се достигнат нови висоти.”
За да се осигури последователност на дейностите в Доверие, Даниела Петкова ще остане главен изпълнителен директор на компанията. Заедно с това от компанята заявяват, че партньорството със съществуващия екип ще бъде неразделна част от постоянната стратегия на Доверие, както и добавянето на „свежи сили”, за да се повиши ефективността на компанията.
Сергей Мастюгин наскоро придоби и Lighthouse Capital, която е водеща застрахователна група в Централна и Източна Европа.