fbpx „Усмивките на модата” | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

„Усмивките на модата”

На официална премиера проф. Любомир Стойков представи новата си книга „Усмивките на модата” (Вицове, афоризми и сентенции). Специално подготвени за събитието бяха закачливи модели на дизайнерите, носителите на „Златна игла” – Жана Жекова, Албена Александрова и Мариела Гемишева, както и на някои от най-талантливите студенти на проф. Стойков – Христина Иванова, Борислава Каменова и Николай Божилов, който е и автор на илюстрациите в книгата. 

Проф. Любомир Стойков връчи и специална награда за принос към модата от издателска къща „Алма комуникация” с плакет, изработен от скулптура Ставри Калинов. Сред наградените бяха: Мирослав Печев, собственик на „Софсток”, компанията „Кингс Табако”, Виолина Маринова – Председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банка ДСК, Дора Блек-Хемплер – Управител на „Триумф Интернационал София”, Десислава Монева – Арт директор на галерия „Юзина”, г-н Павел Цветков – собственик на фирма „Квят”, Даниел Бурджиев – главен мениджър на „Криция и Борджи”, г-н Христо Дурчев – изпълнителен директор на „Балкантел” и др. (пълния списък ще намерите във факт листа)

Книгата „Усмивките на модата” (Вицове, афоризми и сентенции) съдържа анекдоти, крилати фрази, сентенции, афоризми и вицове, свързани с модата, красотата и суетата. Включени са мъдрости на чуждестранни и български автори. В отделен раздел са обособени мисли и крилати фрази на Любомир Стойков по същата тематика. В предговора авторът-съставител разглежда спецификата и особеностите на хумора и остроумието на тема мода, облекло, украшения и допълнения. Антологията е своеобразен паноптикум на модния смях – на културата на усмивката и развлечението, на чудатостите в човешката външност и на куриозите в човешкото поведение.