fbpx Увеличени огледи от московчани по нашето Черноморие | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Увеличени огледи от московчани по нашето Черноморие

Увеличени огледи от московчани по нашето Черноморие

Непосилните жеги и пожарите около Москва вече се отразяват и на родния пазар на ваканционни имоти. През последните седмици брокерите по морето не се справят с извънредно големия брой огледи.
„Агенциите, с посредничеството на които продаваме на руския пазар, изпитват сериозни затруднения с организацията на работа и противно на наложените правила за лично отношение към клиента, водят някои от руските купувачи в групи”, коментира Мариана Даскалова, търговски директор на GreenLife Допълнително натоварване се появява и в резултат на удължения престой на туристите от Москва – те използват времето, за да разгледат повече комплекси и апартаменти и така да направят своя избор. От друга страна, голям процент от гражданите на руската столица, които се колебаеха дали изобщо да пътуват до България за оглед, сега бързо решиха да избягат от проблема в страната си, да си починат на море и същевременно да си изберат имот.”
„Най-малко засегнати от неконтролируемото природно бедствие са московчани, които вече имат имоти на нашето Черноморие. Но и за процент от тях се появи непредвидено напрежение – те изведнъж пожелаха да изповядат сделките си по-бързо и да влязат във владение на имотите си”, разказва Мариана Даскалова. В резултат вместо планираните 2 сделки на ден, понякога трябва да се изповядват 5-6 продажби. Московчани, които купуват имоти по нашето Черноморие, са представители на две социални групи – обикновени хора, които търсят добра инвестиция на спестените средства и едновременно с това осигуряват трайно летните си отпуски и вторите – заможни и проспериращи бизнесмени, за които притежаването на луксозно голямо жилище в близост до морския бряг е въпрос на престиж.