fbpx В очакване на новата Skoda Octavia | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

В очакване на новата Skoda Octavia

В очакване на новата Skoda Octavia

Новата Шкода Октавия бе представена статично и от догодина стартират нейните продажби. Моделът впечатлява с изключително простраство, нов дизайн, висока функционалност, иновативни системи за комфорт и безопасност, нисък разход на гориво, широка гама от „умни решения” и типичното за марката отлично съотношение цена – качество. В сравнение със своя предшественик, Октавия е нараснала значително по дължина и ширина. В сравнение с второто поколение Октавия, новият модел е по-дълъг с 90 мм и по-широк с 45 мм. В същото време междуосието е увеличено с 108 мм, най-вече в полза на интериора и пространството на задните седалки.
GreenLine Версията на новата Шкода Октавия (1.6 TDI/110 к.с.) постига нива CO2 емисии от 89 г/км и консумира едва 3.4 литра дизелово гориво на 100 км. На разположение на клиентите са общо четири бензинови двигателя, всички с най-модерната TSI технология и четири модерни TDI дизелови двигатели със система за впръскване common-rail. Версията на модела с природен газ е планирана да излезе на пазара на по-късен етап.
За първи път в Шкода се предлага адаптивен круиз контрол (Adaptive Cruise Assistant), който автоматично поддържа предварително зададено разстояние до автомобила отпред. Новата функция Интелигентен Светлинен Асистент (Intelligent Light Assistant) ще превключи на дълги или къси светлини автоматично. Функцията Driving Mode Selection позволява на шофьорите да избират стил на шофиране с едно натискане на бутона. За първи път в модела се предлага и електрическият панорамен покрив. Новата Шкода Октавия впечатлява с изцяло новото поколение аудио и навигационни системи. Тъч-скрийн дисплеят със сензори за близост и плъзгаща се фукционалност ще бъдат на разположение в системи от по-високи ниво.