fbpx В помощ на изследователите при намиране на работа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

В помощ на изследователите при намиране на работа

В помощ на изследователите при намиране на работа

Автобусът на EURAXESS Researchers in Motion ще пристигне в пред Софийски университет „Св. Климент Охридски“, на паркинга зад централна сграда на 28 март в 10 часа с богата информация за работни места за изследователи и възможности за финансиране. EURAXESS кани студенти и изследователи, които са в началото на професионалното си развитие, на посещение през целия ден, за да разберат как да намерят работа в други страни и да получат достъп до финансиране.

Интерактивният автобус включва информационни терминали, където изследователите могат да разгледат уебсайта на EURAXESS и да качат автобиографии. Специалисти от EURAXESS ще бъдат на разположение, за да дадат разяснения за услугите и как те могат да бъдат използвани за намиране на работа и развиване на научноизследователска кариера. Посетителите ще могат да използват услугите и на професионален фотограф, който ще прави снимки за автобиографии.

Целодневната програма включва интерактивни сесии, в това число дискусии, които ще разгледат как да се подобрят условията за мобилност, както и допълнителен семинар на теми, свързани с човешките ресурси и Хартата и кодекса на ЕС за подбор на изследователи (Charter and Code for the Recruitment of Researchers). Чрез инициативата EURAXESS студентите ще разберат как могат да намерят работа като изследователи в друга държава или да получат достъп до финансиране.

Тази спирка е част от двумесечна обиколка на EURAXESS в 29 града и 22 държави. На студентите и младите изследователи ще се предостави пряк достъп до услугите, предлагани от EURAXESS. Обиколката може да бъде проследена във Facebook или Twitter.

EURAXESS предоставя на изследователите, които желаят да развиват кариера в Европа, достъп до пълна гама от информационни услуги и подкрепа. EURAXESS Jobs предлага портал, в който на едно място са събрани научноизследователски позиции из цяла Европа и извън границите й.  До момента от EURAXESS е даден отговор на повече от 900 000 запитвания на изследователи. Те се отнасят главно до работа и възможности за финансиране, визи и условия за влизане, настаняване, училища, правни проблеми и социални осигуровки.