В шест града ще се изградят детски площадки - подарък от Белла България

Над 50 000 са гласувалите на сайта на проекта „Повече сигурни места за щастливи игри” www.mestazaigra.bg, който се реализира от хранителния холдинг „Белла България”. Първият етап приключи на 1 февруари, когато станаха известни печелившите шест града, в които компанията ще изгради по една детска площадка през тази година. Това са София, Варна, Пловдив, Габрово, Перник и гара Елин Пелин.
Жителите на тези градове ще трябва отново да дадат своя глас – този път за място, където ще бъде изградена спечелената от тях детска площадка. Гласуването ще бъде подновено в средата на февруари, след като съответните общини определят възможните местоположения, сред които посетителите на сайта ще могат да избират.
Конкуренцията между гласуващите бе много оспорвана до последните минути. Затова „Белла България” ще даде утешителни награди на класиралите се на четвърта позиция в двете групи – Добрич и Раднево. Компанията се ангажира да освежи боята на съоръженията в съществуваща детска площадка във всеки от двата града, като изборът ще бъде направен отново от родителите, които ще дадат своя вот на сайта.