fbpx Варна реализира около 40% от продажбите на MINI у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Варна реализира около 40% от продажбите на MINI у нас

Автосалонът на MINI във Варна отбелязва две години от старта на дейността си. За този кратък период вторият MINI град в България реализира около 40% от продажбите на марката за страната и доказва, че изборът във Варна да бъде открито дилърство е успешен. Търговската площ е 182 м2. и отговаря на последните стандарти на марката за външен вид и функционалност. Автосалонът на MINI предлага пълен набор от услуги – продажба на нови автомобили, механичен сервиз, който покрива изискванията за три работни места и авторепаратура, склад, зона за обслужване на клиенти и продажба на аксесоари и резервни части.

 „Историята на MINI и Варна Карс започва дълго преди създаването на самостоятелен автосалон. Първият продаден MINI автомобил бе MINI Cooper S още през 2004 г., тогава, като част от ангажиментите ни за продажба на автомобили BMW. И до днес поддържаме контакти със собственика му, който едва тази година го замени с новото MINI с три варти”, коментира Явор Чорбаджев, управител на Варна Карс и допълва: „MINI е космополитен бранд, жизнен, отворен и екстровертен, много свързан с културата и дизайна. Това са характеристики, които вярно описват Варна като град и начин на живот. Затова и Варна Карс, като фирма, винаги е отчитала потенциала за развитие на марката в нашия град. Това се потвърждаваше и от опита ни като оторизиран сервиз на марката, какъвто сме от октомври 2009 г. Затова, макар и в трудни за автомобилния бизнес в страната години, инвестирахме в разширяването на нашия комплекс до покриване на критериите за официален дилър на MINI. Опита от изминалите две години доказва, че вярата ни в потенциала на MINI във Варна е оправдана. MINI се радва на топъл прием в града, чувства, се като у дома си, а с богатата моделна гама ние предлагаме на нашите клиенти решение подходящо за всяка нужда и начин на живот и в същото време толкова индивидуално и уникално, колкото всеки един от тях”, коментира Явор Чорбаджиев, Управител на Варна Карс. 

Марката MINI присъства на българския пазар от 2004 г., предлагането й автосалоните на BMW. От 2008 г. MINI се предлага от самостоятелен търговски комплекс в София. Към момента предлага портфолио от осем модела, които предлагат решения за индивидуална мобилност.