fbpx Viasat Group придобива българската EuroGPS | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Viasat Group придобива българската EuroGPS

Европейският лидер в телематичните услуги Viasat Group стъпва на българския пазар като придобива родния оператор EuroGPS и оповести сериозни инвестиционни и бизнес намерения.  ЕuroGPS вече ще се нарича Viasat Technology и ще е част от групата с идеята да създаде синергии в областта на иновациите, R&D и производство на Viasat Group.

Viasat Group е утвърденият европейски лидер с 43-годишна история, който предлага широко портфолио от услуги - продукти и услуги в телематиката, телекомуникациите, застраховането и Internet of Things (Интернет на нещата).

Viasat Group има сериозен принос в развитието на usage based застраховките на автомобили. Компанията разполага с над 2,100 центрове за инсталация по цял свят и 150 оператора в кол център само в Италия, което е сериозна предпоставка за нивото на сигурността на шофьорите, които ползват услугите. Някои от основните постижения на компанията включват: над 2 милиона произведени, инсталирани и сервизирани GPS устройства; вертикална интеграция на компанията, която включва цялостен контрол от R&D, през производство и маркетинг до слединсталационен сервиз; 10 дъщерни дружества в Европа и Южна Америка. Благодарение на решенията на Viasat Group застрахователния пазар, телекомите, компании за бързооборотни стоки, логистични и спедиторски фирми, фирми за коли под наем и други, получават решения, с които оптимизират своите разходи и менажират бизнеса си по-ефективно.

EuroGPS е водещият оператор в телематичния бизнес у нас, с над 50% пазарен дял. Силата им е развитието на самостоятелни софтуерни и хардуерни решения, които посредством вертикалната си интеграция, развиват, произвеждат, маркетират, инсталират и сервизират. Компанията работи с близо 1000 корпоративни клиента, сред които международни компании от секторите телекомуникация, дистрибуция и логистика, сигурност, строителство, земеделие и много други.

Основната цел зад придобиването на EuroGPS от Viasat Group e превръщането на българската компания в хъб за разработка на нови технологии на групата в сферата на управлението на автопаркове и интелигентни транспортни системи за smart cities, плюс развитие на производствен център за хардуерните решения, което ще доведе до повишаването на цялостната конкурентоспособност на групата на глобалния пазар.