fbpx Видео конкурс на домейна .ею | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Видео конкурс на домейна .ею

Домейнът от най-високо ниво на кирилица .ею, ще стане на две години. За да отбележи това постижение, EURid, регистърът, управляващ .eu и .ею, организира видео конкурс за младите хора на България на тема многоезичието в дигиталния свят.
Желаещите да участват могат да подготвят кратко видео, в което да изразят какво означава за тях многоезичието в дигиталния свят и да го изпратят до 18 април 2018 г. Победителите ще спечелят билети за събитието DigitalK 2018, а първата награда предоставя и изключителната възможност за стаж в EURid чрез инициативата „.eu академия“.
„Вярвам, че за нас, българите, кирилицата винаги ще бъде в основата на усилието да запазим нашите език и идентичност живи. Затова и целта на този конкурс е да разгледа идеята за многоезичието в дигиталния свят през визията на младите българи. С нетърпение очакваме възможността да възприемем творческите гледни точки, които участниците ще представят”, коментира Пламена Аржант, която отговаря за България в EURid. 

За да участвате във видео конкурса и научите повече за него и начина му на протичане, може да посетите https://eurid.eu/bg/doteyuanniversary/.