fbpx Видин представя възможностите си за туризъм | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Видин представя възможностите си за туризъм

Община Видин презентира възможностите за туризъм и културно-историческото наследство на Видин пред Асоциацията на екскурзоводите в България и туроператорски фирми от цялата страна. Представителите на туристическия бранш направиха панорамна обиколка на забележителностите на града - крепостта „Баба Вида”, музей „Конака”, Кръстата казарма, вторият по големина храм в страната – „Свети Димитър”, Синагогата, Джамията и библиотеката на Осман Пазвантоглу и други.

Обсъдени са били възможностите за разширява на туризма, които предлага общината с оглед и на предстоящата реализация на проектите й в тази сфера. Особено интересен е проекта „Видинска крепостна система „Калето”, чието изпълнение предстои да започне през пролетта, както и от идейния проект „Дунав парк Видин - Калафат”. Мнението на експертите е, че Видин има какво да предложи на туристите от страната и чужбина. Местната кухня и фолклора на Видинския край също допринасят за всеобщото положително мнение към региона. Сериозният интерес на екскурзоводи и туроператори към Видин е причината Асоциацията да планира още едно посещение – на 26 и 27 март.

Партньори на Община Видин при презентирането на възможностите за туризъм са Регионален исторически музей във Видин, Ансамбъл за народни песни и танци „Дунав”, читалища от общината.