fbpx Виена организира за първи път „Дълга нощ на виенските пазари“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Да

Виена организира за първи път „Дълга нощ на виенските пазари“

Виена организира на 2 септември за първи път „Дълга нощ на виенските пазари“, в която се включват 13 пазара, а сергиите ще останат отворени до 23 часа.

Целта е да утвърди ролята им като популярно място за срещи на хората в града. Разнообразна програма с концерти, четения, куклени представления, турнир по шах и диджеи ще се погрижи за забавлението на посетителите.

Пазарите са в основата на виенската търговия и днес са по-популярни и модерни от всякога. През месец май бе отбелязан нов рекорд: 387.600 посетители за седмица. За миналата година общият оборот на 17-те виенски пазара, обхващащи 662 постоянни пазарни сергии, е 390 милиона евро.

Пазаруването на открито и стоките на местни производители привличат потребителите. Освен това там продуктите могат да бъдат изпробвани. А по време на пандемията от ковид пазарите се оказаха незаменими – поради факта, че са на открито, те бяха винаги отворени за разлика от търговските обекти на закрито. Пазарната търговия обаче трябва да бъде в крак с времето и да изпробва нови неща – като например иновативното приложение-указател на пазарите, което е почти готово.

В допълнение към управлението и организирането на пазарите във Виена, офисът на пазара отговаря за контрола на около 201 500 търговски обекта и за безопасността на храните в град Виена. 86 000 проверки годишно гарантират защита на здравето и честност в конкуренцията. Извършваните 20 000 контрола на храни годишно в гастрономията, търговията и производството на храни гарантират високия стандарт на качество на храните.

Службата на община Виена за пазарите се занимава с тяхното управление и организация. Тя отговаря и за контрола на около 201 500 търговски обекта, както и за безопасността на храните в града. Средно годишно тя извършва 20 000 проверки на хранителни стоки в сферата на общественото хранене, търговията и производството на храни.

Снимка: Popp Hackner