fbpx Вината на Катаржина са готови да завладеят света и други галактики | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

10 години Катажрина Естейт

Вината на Катаржина са готови да завладеят света и други галактики

С грандиозен тричасов гала спектакъл една от най-известните български изби Катаржина Естейт отбеляза своята 10 годишнина. Столичната зала ЕФЕ преобразена в бална атмосфера събра над 500 гости, които се насладиха на великолепни изпълнения от различни стилове музика. Вечерта започна с музикални откъси от най-касовия филм на всички времена „Междузвездни войни” в изпълнение на камерен оркестър, може би, за да покаже символично, че вината на Катаржина са готови да завладеят света и други галактики.

„Благодаря на България за прекрасната природа, уникалният климат и най-вече за невероятните хора, които има, защото можем да садим най-доброто грозде на света, но виното се прави от хора, а целият екип на Катаржина влага душата си във вината, които познавате”, каза на български от сцената Кристоф Трилински, собственик на избата. „Въпреки, че аз съм поляк, вече съм наполовина българин и обичам вашата държава”, допълни той.

„Щастлива съм, че 10 години създаваме приказката „Катаржина”, сподели развълнувано Цветелина Николова, управляващ директор на "Катаржина Естейт". „За това време ние успяхме да изградим може би най-успешната изба на Балканите, която има повече от 250 медали само от престижни световни конкурси. Ние реализираме 90% от нашата продукция тук, а 10% изнасяме на престижни пазари, където славим българското вино. Била съм в много държави от целия свят, но България е прекрасна страна и нека заедно направим така, че България да стане отново топ износител на вина, така както е било през 60-те години.”, допълни Николова.

Катажина естейт подкрепя много благородни каузи и много дейности, свързани с изкуствата. Тази година избата ще подкрепи създаването на актова зала за децата от Казанлък, които да могат да развиват талантите си да рисуват.

По време на гала вечерта гостите се насладиха на впечатляващо меню, шедьовър на кулинарното изкуство, създадено от топ български готвачи. На масите се редуваха юзу скарида, маринована сьомга с цвят от лайка, биск от тиква с пушен бекон и праз, патица в сос от странджански трюфел, телешки медальон Блек Ангъс, шоколадово кремю с Катаржина Резерва. Всяка ястие бе комбинирано отлично с винените шедьоври на избата - LE VOYAGE Sauvignon Blanc 2015, LA VIE EN ROSE Grenache 2015р, LE MAGNIFIQUE Chardonnay 2013, RESERVE Cabernet Sauvignon & Merlot 2011, както и най-новото10th Harvest, Merlo 2015 създадено специално за годишнината от енигматичните технолози на избата - близнаците Свилен Кисьов и Иван Кисьов. За да презентира всяко едно от вината, специален гост на вечерта бе Жерар Басе, най-добрият сомелиер на света и личност с най-много отличия във винения бранш. „Вината на Катаржина с много високо качество от световен мащаб и вие българите може да се гордеете с това”, каза той от сцената.

Вечерта продължи до малките часове на нощта, а гостите отнесоха емоциите от едно впечатляващо събитие, подредено и реализирано на световно ниво.