fbpx Виртуални карти за пазаруване в интернет | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Виртуални карти за пазаруване в интернет

След като интернет навлиза все повече във всекидневието ни, възможностите за неговото използване се увеличават. Въпреки, че все още доста потребители се притесняват от интернет търговията и други услуги, свързани с парични преводи, не са малко и хората, които предпочитат именно този начин на пазаруване.

Българският закон въведе у нас хармонизираната правна рамка на платежните услуги в Европейската общност, за да се подпомогне създаването на Единната зона за плащания в евро /SEPA/. Новият закон дава възможност за навлизането на нови участници в процеса на паричните преводи, като им разрешава да предоставят много услуги, за които до момента бяха лицензирани само банките.
Така „Изипей” АД стана първата небанкова компания, доставчик на пощенски парични преводи, която получава лиценз за платежна институция от Българска Народна Банка съгласно Закона за платежните услуги и платежните системи /ЗПУПС/. „Изипей” АД стана първата небанкова компания, доставчик на пощенски парични преводи, която получава лиценз за платежна институция от Българска Народна Банка съгласно Закона за платежните услуги и платежните системи /ЗПУПС/.
“Някои от тях засега може би звучат екзотично, но съвсем скоро те ще станат толкова естествена част от ежедневието ни, че трудно ще си представяме как сме живели без тях”, споделя Георги Маринов, изпълнителен директор на „Изипей АД”.