fbpx VIVA Telecom (Luxembourg) придоби VIVACOM | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

VIVA Telecom (Luxembourg) придоби VIVACOM

Viva Telecom (Luxembourg) S.A придоби 100% от капитала на дружеството InterV Investment S.à r.l, Luxembourg (InterV), което непряко притежава телекомуникационния оператор VIVACOM. Смяната на собствеността вече получи одобрение от българската Комисията за защита на конкуренцията. Сделката е резултат от проведения на 20 ноември 2015 г. в Лондон търг, който Viva Telecom спечели с оферта за 330 милиона евро за придобиване на InterV.

С финализирането на сделката дружеството Viva Edge Telecom Limited, което е притежавано изцяло от Спас Русев, става най-големият акционер в телекома с дял от 46%. Останалите по-малки инвеститори са компании, свързани с VTB, Делта Кепитъл Инвестмънтс ООД (изцяло управлявано от господата Милен Велчев, Георги Велчев и Красимир Катев), г-н Майкъл Тененбаум и дружества, управлявани от Mezzanine Management Central Europe II Limited.

Спас Русев изрази намерението на новите акционери да работят активно с мениджърския екип на VIVACOM за развитие на телекома и запазване на лидерската му позиция на пазара. Те ще продължат политиката за инвестиране във висококачествени продукти и услуги, обслужване на клиентите и модернизиране на процесите в компанията, както и поддържане на открити взаимоотношения с регулаторните органи и държавните институции.