fbpx VMware България стартира стажантската си програма | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

VMware България стартира стажантската си програма

Започна приемът на кандидатури за стажантската програма на VMware България. В рамките на програмата са предвидени общо 65 позиции в сферата на софтуерното инженерство, R&D, Финанси, Data Science, човешки ресурси и бизнес анализи.

Стажантите във VMware работят по иновативни и предизвикателни проекти, които могат да имат директно отражение върху резултатите на компанията, нерядко могат да доведат до регистрирането на нов патент или разработката на нова продуктова функционалност. Всеки стажант работи със собствен ментор - опитен инженер, който помага с насоки и наставления по време на проекта.
Стажовете имат продължителност от 6 месеца и завършват с изложба на проектите, по време на която участниците имат възможност да представят своите постижения пред целия екип на VMware България.

“Един от най-вълнуващите аспекти на стажантската програма е, че през цялото време се чувствах напълно самостоятелна. Разбира се, имах ментори, които винаги ми помагаха и ми даваха напътствия, но в същото време усещах, че мога да се справя сама с предизвикателствата и да предложа собствени решения – това ми помогна да науча много”, разказва Кристиана Ганчева, бивш участник в стажантската програма, а в момента младши софтуерен инженер във VMware Cloud Operations.
Близо 80% от участниците в програмата през 2018 г. са получили оферта за работа на пълен работен ден и са преминали към следващия етап от своятa кариера във VMware. Стажовете са пригодени към нуждите на студентите и им позволяват да съчетават успешно своите задължения на работа и в университета.
“Когато пристигнах в България, не знаех какво да очаквам и не познавах страната”, разказва Габриел Камани, който пристига от Барселона за стаж в Cloud Management екипа. “Днес мога уверено да заявя, че стажът във VMware България беше най-доброто, което ми се е случвало в цялата ми кариера”, допълва той.