fbpx Водещи експерти пристигат в Пловдив за ONE DESIGN WEEK | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Водещи експерти пристигат в Пловдив за ONE DESIGN WEEK

Водещи експерти пристигат в Пловдив за ONE DESIGN WEEK

Кулминацията на тазгодишното издание на международния фестивал за дизайн и визуална култура ONE DESIGN WEEK (10-19 юни) е професионалният форум, който ще се проведе на 18-и юни в Дом на културата „Борис Христов“, Пловдив. Събитието е посветено на дизайна в цялото му разнообразие и за него в България пристигат световноизвестни имена от съвременната дизайн сцена, които ще представят своята интерпретация на основната тема на фестивала - „Мога ли да помогна?“, изследваща дизайна като инструмент, който дава форма на всеки аспект от живота ни.

Към обявените до момента лектори - Алис Росторн, един от най-уважаваните дизайн критици в света, Ейске Тачикава (Япония) - представител на новото поколение съвременни японски дизайнери, известен със своя специфичен подход с акцент върху социални иновации, който идва в България с подкрепата на EU JAPAN FEST и Фондация Пловдив 2019, и Пийтер-Ян Пийтерс, основател на студиото OWOW (с подкрепата на Creative Industries NL), се присъединияват водещи експерти от всички сфери на съвременния дизайн.

Питър Мариголд (Великобритания), създателят на FORMcard, завършва продуктов дизайн в Royal College of Art. Rаботата му се откроява с нестандартните и иновативни решения.

Адам фон Хафнер (Дания) отговаря за глобалната комуникационна стратегия на датската неправителствена организация http://designtoimprovelife.dk/ организатори на най-престижната награда за дизайн, която се присъжда на проекти с потенциал да подобрят човешкия живот в глобален план.

Стивън Серато (САЩ) завършва Art Center College of Design в Пасадена и Werkplaats Typografie, Холандия.

Специален гост на форума ще бъде дизайнерът и куратор Матилда Кжиковски, съ-основател и един от директорите на DEPOT BASEL (пространство за съвременен дизайн в Швейцария).