fbpx Водна надпревара за Джет Купа Бургас 2021 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Водна надпревара за Джет Купа Бургас 2021

Водеща снимка
Да

Водна надпревара за Джет Купа Бургас 2021

Успешно приключи II кръг от Националния Джет Ски Шампионат. Организаторите от бургаския клуб „Акватракс“ и  Община Бургас предоставиха отлични условия на Северен Плаж Бургас и празнична атмосфера от Saxa Beach Club с много публика и емоции.  Директор на състезанието бе най-успешния български състезател Кристиян Киров от Бургас – многократен национален и балкански шампион и 4-ти на Световното първенство в Тайланд.

В двата дни на надпреварата 35 участника от България и Румъния спореха за призовите места. За първи от клас Junior (до 16 годишна възраст) се намесиха в призовите места в мъжките и женските категории. Младата надежда Мари Петрова (13 години) стартира при жените експерти с най-мощните джетове и грабна победата пред Ева Иванова (14 год) от Бургас и Даяна Топалова от „Кинекс Моторспорт“ Кърджали. Мари взе и трето място в клас Junior, където победител стана Алекси Михалчеа от Румъния, следван от Антон Горещилов от клуб  „Морска Звезда Бургас“. Антон Горещилов (14 год.) се включи и в мъжките категории където победи в клас GP4 1100 следван от Влад Михалчеа и Раду Давидеску от Румъния.

В по-високата категория на джетове до 230 к.с. Антон отново се качи на подиума с второ място, като пред него бе шампиона за 2020 Огнян Георгиев от клуб „Йошката-Кърджали“, а трети остана  Живко Иванов от Бургас. 

При най-мощните серийни джетове отново млада звезда от Бургас грабна златото. Мартин Димов (15 год.) от клуб „Морска Звезда Бургас“ се справи с Николай Димитров от клуб „Йошката Кърджали“ и Влади Василев от клуб “Водомоторен Клуб Ряхово“.  

Люта битка се разрази и в „кралския клас“ на подобрените джетове до 500 к.с. където водачеството се променяше и в трите гонки. В крайна сметка Валентин Захариев от Ямбол се наложи над Щерю Арабаджийски от клуб „София Екстрийм“ и Стоян Топалов от „Кинекс Моторспорт“ Кърджалии.  

Състезанието бе наблюдавано и инспектирано от представители на Морска Администрация Бургас, които се запознаха и тестваха системата за контрол и следене на джетове, която е съвместна разработка на ИА Морска Администрация и българската фирма Easytracking от Варна. Организаторите от Община Бургас и клуб „Акватракс“ дадоха заявка за още по-мащабно събитие за следващата година с повече водни спортове и атракции.