fbpx Volkswagen подкрепя вятърна ферма в Швеция | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Volkswagen подкрепя вятърна ферма в Швеция

Volkswagen възнамерява да бъде въглеродно неутрален до 2050 г. Ето защо компанията навлиза далеч отвъд електрификацията на автомобила със своята цялостна програма за декарбонизация „Way to Zero“.

Volkswagen е първият производител на автомобили, който подкрепя разширяването на възобновяемите енергийни източници в индустриален мащаб – и ще стимулира разширяването на европейските вятърни паркове и слънчеви централи с около 40 милиона евро до 2025 г.

Volkswagen вече подписа споразумение с вятърен парк Onshore Aldermyrberget в Скелефтеo, Швеция, най-големият проект в портфолиото на бранда досега. Съвместният проект с енергийната компания RWE има около 420 000 соларни модула и е най-големият независим соларен проект в Германия. Той ще бъде последван от около 20 други проекта за зелено електричество в страни като Испания, Обединеното кралство и Финландия до 2025 г. Всички проекти трябва да генерират общо около седем тераватчаса допълнителна зелена енергия. Това е еквивалентно на капацитета на повече от 300 вятърни турбини и може да покрие годишното потребление на 600 000 домакинства.

Делът на Volkswagen във вятърния парк генерира около 100 гВтч електроенергия, или достатъчно за 27 000 домакинства. В резултат на това Volkswagen изпълнява своя ангажимент като лидер на пазара на електрически автомобили в Швеция. Във връзка с неутрално нетно въглеродно производство на своите ID. модели, сега Volkswagen прави още една голяма крачка към целта си за нетна въглеродно неутрална електрическа мобилност през целия жизнен цикъл.

С пазарен дял от 20% и 9 300 доставки от януари до ноември 2021 г. Volkswagen е лидер при електрическите автомобили в Швеция. Например ID.4 оглавява класацията на моделите за последните осем месеца. Повече от 6000 бройки от този модел доставиха неутрални нетни въглеродни емисии на шведските клиенти от януари до края на ноември. Следователно Швеция е добър пример за успеха на електрическата офанзива на Volkswagen и ID. семейството в Европа: Volkswagen достави около 290 000 електрически автомобили на клиенти от януари до октомври – трикратно увеличение спрямо 2020 г.