fbpx Volkswagen представи прототипа на ID.4 и готовият за производство ID.3 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Volkswagen представи прототипа на ID.4 и готовият за производство ID.3

Електрическата офанзива на Volkswagen вече е в разгара си. Производството на ID.3 в завода в германския град Цвикау вече е в ход, а първите автомобили ще се появят по пътищата през това лято. Базовият модел ще се предлага на цена под 30 000 евро и ще се предлага с четири варианта на задвижването с мощност от 126 до 204 к.с.

ID.4 е вторият представител на моделната фамилия ID. и първият изцяло електрически SUV модел на марката Volkswagen. Аеродинамично оптимизираният външен дизайн на каросе-рията на новия ID.4 демонстрира по перфектен начин предимствата на революционната MEB архитектура – къса предница и дълго междуосие, които дават възможност за постигане на превъзходно вътрешно пространство. Водачът и пътниците в ID.4 са настанени в т.нар. Open Space – просторният и светъл интериор на новия модел.

ID.4 ще се предлага с множество различни модулни компоненти на задвижването - първо-начално моделът ще излезе на пазара във вариант със задно предаване, а на по-късен етап ще може да се поръча и като мощен електрически вариант със задвижване на всички колела. При всички версии на задвижването акумулаторната батерия с високо напрежение е неизменно разположена под пътническата клетка в дъното на каросерията, за да гарантира нисък център на тежестта и добре балансирано разпределение на натоварването на пред-ния и задния мост. Стандартните възможности за зареждане на батерията включват използ-ване на зарядни станции с променлив (АС), прав (DC) и трифазен ток. В зависимост от конфигурацията на задвижването е възможно постигането на автономен пробег с продължителност до 500 километра.