fbpx Volkswagen се ребрандира - представя нов дизайн и ново лого | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Volkswagen се ребрандира - представя нов дизайн и ново лого

На тазгодишното международно автомобилно изложение IAA във Франкфурт, Volkswagen ще отбележи две световни премиери. В допълнение към изцяло електрическия модел ID.3, брандът ще представи своето ново лого, както и новия дизайн на марката под мотото „Новия Volkswagen“. Следвайки стъпките на „костенурката” и Golf, новият ID.3 ще постави началото на нова ера за марката Volkswagen - електрически, с пълна комуникационна свързаност и неутрален въглероден баланс. Резултатите от стратегическия процес на трансформация с преориентация на съдържанието и фокус върху устойчивите продукти, който започна преди почти четири години, сега ще станат видими с новия дизайн на марката. Като цяло представянето на марката ще стане значително по-младежко, „по-дигитализирано”, а оттам и по-модерно като цяло.

С новия дизайн на марката, посланието на „Новия Volkswagen“ ще стане видимо и осезаемо в дизайна на автомобилите, в общуването с клиентите на марката, както и в цялостната корпоративна идентичност и представяне пред обществото. Целта е създаването на ново, 360° клиентско изживяване, което е модерно и еднакво завладяващо в целия свят и по всички комуникационни канали. Главният дизайнер на Volkswagen Клаус Бишоф, който е имал ключова роля в разработката на новата корпоративна идентичност (CI), заяви - „Новият дизайн на марката отразява мобилността във вида, който се е превърнал в естествена част от живота на хората. Компанията Volkswagen винаги е била основен елемент от усилията в тази насока. В новата ера на мобилността, нашето мото е „digital first“ - без никакви филтри и ограничения.“

За разлика от обичайната практика в автомобилния бранш, новият дизайн на марката не е разработен от външни агенции, а от съвместен екип на отделите по дизайн и маркетинг във Volkswagen. Внедряването на новия дизайн е осъществено с пълното участие на всички отдели на компанията за рекордно време от девет месеца с помощта на нова концепция, разработена от Volkswagen специално за тази цел.

Новият дизайн на марката е резултат от стратегията Transform 2025+, която компанията Volkswagen следва от есента на 2015 година. Марката вече се подготвя за осъществяване на втората фаза от програмата Transform 2025+, която включва внедряване на стратегията за електронна мобилност и цифровизация. Този процес ще бъде съпроводен с основна пренастройка на комуникацияте на компанията с нейните клиенти. В качеството си на автомобилен производител, Volkswagen за първи път ще бъде в състояние да комуникира директно с клиента благодарение на свързаността на автомобила, дилърите и потребителите в изцяло фокусираната върху клиента цифрова екосистема на Volkswagen. Компанията Volkswagen ще премине процес на трансформация от чисто автомобилен производител в доставчик на услуги за мобилност, надхвърлящи границите на личния автомобил на клиента. За тази цел структурата на продажбите на марката ще претърпи фундаментална промяна заедно с дилърите, а маркетинговата дейност ще бъде изцяло пренастроена.