fbpx VOSS Automotive откри производствено предприятие край Ловеч | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

VOSS Automotive откри производствено предприятие край Ловеч

етикети

 

Производственото предприятие на VOSS Automotive България край с. Баховица, област Ловеч бе официално открито. Събитието посрещна почетни гости, сред които бяха: г-н Томислав Дончев, Заместник министър-председател на Република България, Владимир Туджаров, Главен секретар на Министерство на Икономиката, д-р Регине Хаген–Ек, Председател на Консултативния и Надзорния съвет на VOSS, д-р Томас Рьотиг, CEO на VOSS Group и Корнелия Маринова, кмет на град Ловеч.

Роланд Вайс, Управляващ директор на VOSS Automotive Bulgaria, благодари на Правителството, Държавните институции, Областната управа, кмета на гр.Ловеч и глобалното управление на VOSS за подкрепата, благодарение на която инвестиционният проект, свързан с изграждането на завода, е реализиран в кратък срок.

„Добри сме в инвестициите и разработването на нови технологии“, каза Доктор Томас Рьотиг, CEO на VOSS Group като подчерта, че групата е лидер  в производството на SCR линии и термалното управление, като развива нови технологии, свързани с охлаждането на акумулаторни батерии за електромобили. Доктор Рьотиг сподели също, че до края на 2020 екипът на VOSS Automotive Bulgaria ще е 750 души, а до края на 2021 г. - 1000.

В заключение на официалната церемония, Томислав Дончев и Владимир Туджаров връчиха Сертификат за инвестиция, клас А, на VOSS Automotive Bulgaria.

Гостите имаха и възможността да разгледат предприятието и да се запознаят с продуктите на VOSS Automotive Bulgaria. Работата на завода ще бъде фокусирана върху производството на SCR технология за дизелови автомобили, както и върху решения за управление на температурата в електрически автомобили. 

Откриването на завода бе кулминацията на процес, който стартира през месец юни 2018г., когато компанията VOSS Automotive Bulgaria бе основана. Проектът се разви на няколко етапа, като през месец август 2019г. компанията премина успешно процеса по одитиране от IATF. Общата планирана инвестиция към този момент възлиза на 15 млн. евро. На този етап има открити над 130 работни места, като VOSS Automotive Bulgaria си поставя цели за следващите две години, които ще бъдат обвързани с наемането и развитието на над 900 служители до 2021г. Присъствието и дейността на компанията в България са от стратегическо значение за страната, тъй като развиват не само бизнес взаимоотношения между България и Германия, но и разкриват възможността за икономическо и социално развитие на региона.

VOSS Automotive е част от немската VOSS Group- машиностроителна корпорация, базирана във Виперфюрт. Вече над 85 години, VOSS си партнира с компании от автомобилната индустрия като BMW, VW Group, Daimler Group, Ford и други. Холдингово дружество VOSS притежава няколко дъщерни фирми, сред които и VOSS Automotive.  Днес VOSS присъства в 56 държави, има над 6000 служители и достига над 600 млн. евро оборот. VOSS Automotive притежава дългогодишен и доказан опит в пpoизвoдcтвoтo нa тpъбни вpъзĸи и ĸoмпoнeнти зa пъpвичнo вгpaждaнe в горивните, oxлaдитeлнитe, пневматичните и изпускателните cиcтeми зa леки и тeжĸoтoвapни aвтoмoбили. Водени от иновациите и стремеж към най-високо качество на продукцията, VOSS Automotive стартира производство в България.