fbpx Връчиха наградите застраховател на годината | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Връчиха наградите застраховател на годината

ВЗа трета година Висшето училище по застраховане и финанси, Асоциацията на българските застрахователи, Българската Асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване и Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” бяха организатори на традиционната церемония по връчването на наградата „Застраховател на годината 2010” и „Пенсионноосигурително дружество на годината 2010“. Новоучредена тази година е наградата „Пенсионноосигурително дружество на годината“.
Победителите бяха определени от експертно жури, съставено от представители на четирите институции, организатори на събитието.
Всички номинирани дружества за „Застраховател на годината 2010“ бяха разпределени в три категории – „Общо застраховане”, „Животозастраховане” и „Най-динамично развиващо се застрахователно дружество за 2010 г.“.
Комисията определи „ДЗИ Общозастраховане ЕАД” като най-успешно общозастрахователно дружество.
ЗАД "Алианц България Живот” е най-добрата животозастрахователна компания.
С приза „ Най-динамично развиващо се застрахователно дружество” за 2010 г. беше отличено „Интерамерикан България Животозастраховане“ ЕАД.
Новият приз тази година „Пенсионноосигурително дружество на годината 2010“ също е с три подкатегории - „Най-добро ПОД в управлението на допълнителното задължително пенсионно осигуряване“, която бе спечелена от Пенсионно осигурителна компания „Доверие“АД . Втората категория - „Най-добро ПОД в управлението на доброволното пенсионно осигуряване“ бе спечелена от Алианц България АД.
За „Най-динамично развиващо се пенсионноосигурително дружество за 2010 г.“ комисията определи ПОАД “ЦКБ - Сила“.
Фондация „Проф. д-р Велеслав Гаврийски” връчи приза „За цялостен принос в развитието на българското застраховане” на Борислав Михайлов, изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Гаранционен фонд.
С приза за „Цялостен принос в развитието на българското осигуряване“ бе награден д.ик.н Никола Абаджиев, Председател на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване. За първи път тази година беше връчена награда за дългогодишна кариера като застраховател на 80-годишния Иван Христов Стоянов от град Троян, отдал 57 години на застрахователното дело.