fbpx Всичко е добре, когато започва добре | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Всичко е добре, когато започва добре

Организаторите на международния фестивал за дигитално изкуство DA FEST и Societe Generale Експресбанк - партньор на събитието през 2013 г., обявиха тримата финалисти от конкурса за кратко видео на тема „Всичко е добре, когато започва добре”. В конкурса се включиха близо

Над 60 участника – студенти, професионалисти и любители се включиха в международния фестивал за дигитално изкуство DA FEST, който се осъществи с помощта на Societe Generale Експресбанк. Те представиха своята интерпретация по темата „Всичко е добре, когато започва добре”.

„Участниците се справиха чудесно, а за журито беше истинско удоволствие да изгледа всички оригинални идеи. Имаше наистина страхотни предложения и мога да кажа, че изборът ни не беше никак лесен”, сподели Мария Русева, заместник-главен изпълнителен директор на банката по време на откриващата церемония на DА Fest, на която бяха връчени наградите на тримата финалисти. Тримата призьори са Мария Македонска с филма „Да върнем бъдещето”, Стефан Тонев с неговото видео „Franky’s wine” , който получи наградата на Societe Generale Експресбанк, в качеството й на инициатор на конкурса, а наградата на феновете на Facebook страницата „Обичам съвременното изкуство” отиде при Анна Николова за филма „Усмихнат до безкрайност”

Идеята зад конкурса „Всичко е добре, когато започва добре” бе да се представят истории от ежедневието по забавен начин с различни неочаквани обрати. Всички истории протичат в обратен ред, започвайки от края с позитивно преживяване и връщайки се назад във времето. Участниците в конкурса имаха пълна свобода за интерпретация на темата, използвайки различни средства за визуализация.

Всички предложения за конкурса могат да се видят в приложението на Facebook страницата „Обичам съвременното изкуство” на адрес:
https://www.facebook.com/contemporaryartbg/app_1392926584262179
Четвъртото издание на фестивала, който е едно от най-емблематичните есенни събития на столицата, се провежда от 10-ти до 14-ти септември 2013 г. в сградата на Националната художествена академия и представя разнообразни тенденции и практики в дигиталните изкуства в богата петдневна програма, включваща изложба, пърформанси, филмови прожекции, презентации и уъркшопи.