fbpx Вяра Бориславова, MUSE: Очаквам ви във Видин за километър и половина модно преживяване | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Вяра Бориславова, MUSE: Очаквам ви във Видин за километър и половина модно преживяване

На 9 септември във Видин модата ще бъде главен герой на деня. Всички жители и гости на града ще могат да се насладят на едно уникално модно ревю, което ще направи опит да влезе в Книгата на рекордите на Гинес като най-дългото – цял километър и половина. Главен виновник за този изключителен „спектакъл на сетивата“ е Вяра Бориславова – цветната, различна, нестандартна и уникална собственичка на модния бранд MUSE и собственик и управител на MUSE SHOP. Нейният стил е разпознаваем – с много тюл, цвят, свобода, смелост, щипка театралност. Точно 100 рокли и 100 манекенки ще дефилират в родния й крайдунавски град, а това, което ще видим наистина обещава да е изключително. 

За това, какво точно предстои да гледаме, разговаряхме с Вяра, между довършването на две от последните рокли. 

Снимка горе: Светослав Ханджийски

Вяра, докъде стигнахте с подготовката на модното ревю "Срещу течението"?

- Имаме още съвсем малко рокли да довършим от общо 100-те и сме почти накрая на подготовката. Но приемаме всички предизвикателства, които ни се предложат както аз, така и режисьорът и сценарист на събитието проф. д-р Александър Илиев. Така че, най-новото е предложението на Община Видин да включим към събитието и Видинския духов оркестър. Затова сега подготвяме една от отсечките на "Срещу течението" да е особено вълнуваща и приятно озвучена на живо от оркестъра на града.

С това ревю искате да се впишете в Книгата на рекордите на Гинес. Какви са шансовете наистина да се случи това и с кое точно ще кандидатствате?

- Да, точно така, искаме да влезем в книгата за рекорди на Гинес с опит за най-дългото ревю правено по устие на река. Затова и моделите ще дефилират срещу самото течение на реката, какъвто е и нашият слогън - "Срещу течението".

Модел, който ще дефилира на ревюто. Снимка: Адрияна Янкулова

Какво ще могат да наблюдават зрителите на ревюто?

- Програмата е много богата, пъстра и дълга - 1.5 км. Събитието е не само модно ревю, но и спектакъл на сетивата, включващ 5 точки във Видин: 1- речна гара, 2 - Кръгла градина, 3 - Телеграф капия, 4 - Паметникът на свободата и 5 - финал на крепостта Баба Вида. Всеки може да наблюдава самото ревю от където прецени и след това да се присъедини към финалната част, която ще е на крепостта.

- Ревюто стартира от точка Речната гара в град Видин, от където тръгват всички 100 модела, вливащи се от огромната терасата на новоткритото заведение там и снимани от дрон. Так ще бъде и официалното откриване. Продължаваме със шпалир, също и на круизен кораб, който в този момент ще е акустирал там.

- След това ще дефилираме на Кръглата градина - ще се насладите на пантомима, като ще има също официално откриване, за гостите който са решили от там да гледат шоуто. Моделите ще са на дигата и ще изчакат 5 минутна пантомима, преди да продължат.

- На Телеграф капия ще се насладите на Видински Духов оркестър, ще има и мимове. 

- Паметникът на свободата е следващата точка, от където можете да се насладите на ревюто, ще има фриз на манекенки преплетени с мимове и две изпълнения на музика на живо. 

- Финалът ще е на Крепостта Баба Вида. Там ще има театрална програма на ученици и студенти на проф. д-р Александър Илиев със спектаклите " Седемнадесетгодишните", на който той е сценарист и "Амазонки" на Камен Донев. Също така ще имаме и музика на живо в изпълнение на DE VYARA & "Звук и Картина". Специален гост ще е и Деян Донков, който също е родом от Видин и ще бъде част от театралната ни програма. Последният финален сет ще бъде на сцената, когато ще се качат всичките 100 модела. Разкривам една малка изненада - имаме участничка в ревюто, която е в пенсионна възраст и радва публиката над 50 години. Накрая ще завършим с DJ музика и коктейли на брега на река Дунав. 

Ще се радваме, ако гостите на събитието спазят дрескода - да са облечени в бяло.

На дамите ще раздадем ветрила, напоени с аромата на липа, който е характерен за град Видин и така веейки си, всяка дама ще ароматизира цялото трасе, което е и нашата идея - ревюто да има и аромат, защото ароматът има памет. Така ще запомните всяка част от това километър и половина преживяване. 

Ревюто Срещу течението във Видин ще завърши на Крепостта Баба Вида. Снимка: Адрияна Янкулова

Какъв е достъпът до ревюто?

- Достъпът е абсолютно свободен, всеки може да се наслади на събитието, което ще стартира в 19.30ч, но е желателно да сте там с нас още в 19 ч. За да усетите цялата програма, ви каним и на самия финал пред крепостта. 

Нещо специално, на което искам да обърна внимание, е благотворителен търг на следващият ден,10 септември. Това ще бъде обеден брънч от 11ч. при нашите партньори от винарна „Бонония естейт“, които ни предоставят бутиковата си конферентна зала "Дунав". Там ще се проведе търг с част от тоалетите с благотворителна кауза. Със събраните средства ще изграим във Видин пространство, в което всички, които искат да се докоснат до света на модата и изкуството, ще имат тази възможност. Гостуващи лектори ще преподават мода, ще учим как може от парче плат да ушиете красива рокля. Ще се преподава и бизнес, защото част от модата е, да успеем да я виждаме и на красивите дами, носещи роклите ни. 

Актуална инфомация за "Срещу течението" - Модно ревю на Вяра Бориславова с опит за рекорд на Гинес може да следите във Фейсбук страницата ТУК

Четете още за Вяра Бориславова ТУК