Western Union очакват ръст през 2011 г.

Приходите на компанията за 2010 г. са се увеличили с 2 % в сравнение с 2009 г.,, като печалбата за четвъртото тримесечие на 2010 г. отбелязва ръст от 3 % в сравнение със същия период за 2009 г.

Според президентът и главен изпълнителен директор на Western Union Хикмет Ерсек „Напредъкът включва разширяване на мрежата ни от агенти с водещи банки в Европа и Русия, както и нови стратегически взаимоотношения в Индия. Освен това подписахме споразумения за въвеждане на мобилни парични трансфери в много страни от Африка и Близкия Изток, и добавихме услугата парични трансфери към сметки (account based money transfer) в Китай”.

Според прогнози за 2011 на Western Union за постоянна валута и ръст на приходите по общоприетите счетоводни стандарти (GAAP) са в диапазона от +3% до +4%, като печалбата от оперативни приходи при разширяването прогнозно възлиза на около 26% по GAAP, или около 27% при изключване на разходите по преструктурирането.

„Въпреки че все още има икономически предизвикателства в някои части на света, очакваме тази възходяща тенденция да продължи и през 2011. За цялата година компанията очаква по-силен органичен ръст при приходите и продължаваща възвращаемост на капитала на нашите акционери, като в същото време осигуряваме инвестиции в бизнеса като залог за бъдещото му нарастване

 

Facebook comments